Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın Haber'i 74 Yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2020 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 00:10

Bursa’da yayınlanan Bursa’nın markası Bursa Haber Gazetesi  74. Yılına giriyor.

Bursa’ya kök salmış hizmetine aralıksız devam eden bir çınar…

Dile kolay Bursa’ya, Bursalılara tarafsız ve doğru bilgiyi vermek ve ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını bugüne kadar sürdüren bir yolculuk…

Bu yolculukta gazetecilik, halkın haber alma hakkını temsil edilmesidir. Gazeteci de bu hakkı insanlara ulaştıran basın emekçisidir.

Tam da burada bizler de kamuoyunu doğru bilgilendiren, halkın haber alma ihtiyacını anında ve fazlasıyla gideren bir gazetenin mensubu olmaktan gururluyuz.

Çocukluğumdan beri hayalimin tek mesleği olan ve nihayet bir gazeteci olarak 8 yıllık meslek hayatımın son 3 yılını bu gazetede geçirmenin ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum.

Bursa Haber’in kapısında ilk girerken tatlı bir heyecanla Bursa’nın markası olan bu köklü çınarda adına yakışır bir şekilde halka güzel ve kaliteli bir hizmet vermek için kolları sıvadım. Çok sevdiğim mesleğime Bursa’nın Haber’inde devam etmekteyim.

Gazetenin tarihsel sürecine baktığımızda ilk olarak 14 Nisan 1946’da Doğru Gazetesi olarak bu yolculuğa başladı, daha sonra Doğru Hakimiyet olarak yoluna devam eden gazete çeşitli tarihlerde el değiştirdiyse de 1996 yılında Dizdar ailesi yönetimini alarak bugüne kadar yayın hayatını sürdüren Bursa’nın ilk özel gazetesidir.

Bursa Haber Gazetesi gazeteciliğin Bursa’daki üniversitesidir. Bugün bu şehirde gazetecilik mesleğini icra edenlerin çoğu kişinin yolunun kesiştiği yerdir.

Bursa’nın sesi, kulağı ve gözü olan Bursa Haber,

Geçmişten geleceğe çizgisini bozmadan 74 yılda olduğu gibi bundan sonra da tarafsız ve doğru yayıncılığı sürdürecek…

Kamuoyunu doğru habercilikle bilgilendirecek…

Halkımızın sorun ve sıkıntılarının takipçisi olmaya devam edecek…

Halk adına araştıracak halk adına soruşturacak, onların sesini duyurmaya devam edecek…

Hayatta ilkler her zaman özeldir. Bunun için Bursa’nın ilk özel gazetesi için yazılacak çizilecek çok şey var; ama biz de özetle şöyle bağlayalım.

Bursa Haber yerel basının en eski ve en köklü gazetelerinden biridir. Türkiye’de her şehrin kendine has özellikleri değerleri ve markaları vardır. Bursa’nın da tarihi, kültürü, doğası, yeşili bir markadır. Bunların yanında Bursa Haber’de bu markaları bütünleştiren Bursa’nın Haber’idir.

Ben de 74 yıllık bu çınarın bir mensubu olarak başta Bursa Haber’in İmtiyaz sahibi Cüneyt Dizdar yöneticiliğinde Yazı İşleri Müdürü  sevgili kardeşim Özgür Ekinci çalışma arkadaşlarım ve köşe yazarlarının şahıslarında Bursa’nın ilki olan Bursa Haber’in 74. Yılını kutlar, nice yaşlara diyorum.

Her zaman olduğu gibi yeni yılda da ilkleri ilk bizden duymaya ve bizi takip etmeye devam edin.

Sevgi ve saygılarımla Bursa Haber ile kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.