Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın belediyecilik beklentileri...

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 00:04

Dün ya da bugün kente hizmet adına varlık gösteren herkese Bursalılar adına teşekkür ediyorum. Önümüzde yine ve yeni bir seçim dönemi var. Her yeni dönemde olduğu gibi yenilikler ve yeni beklentiler ile dolu ilçelerimiz olduğunu kabul etmeliyiz. Bursa'nın bu süreçte yerel beklentileri en üst düzeyde. Türkiye'nin genel gidişatı içerisinde elbette bakanlıklardan ciddi proje beklentilerimiz var. Lakin kent babında değerlendirildiğinde Bursa, kendi yükünü on yıllardır taşımış bir kenttir diyebiliriz.

Bursa'nın genel coğrafik özellikleri sahillerinin artık daha yeterli kullanılması gerçeğini gözler önüne seriyor. Mudanya'da ciddi bir sahil sorunu yaşayan Bursa halkının Büyükşehir ötesinde yerel belediyecilik ile de hizmet beklediğini ifade etmek şart. Mudanya'nın hem Tirilye hem Güzelyalı sahil ve liman bağlantılarını özümsemek ve daha kullanışlı sahiller meydana getirmek zorundayız. 4 ay boyunca yaz mevsimini yaşayan Bursa'nın, temiz sahillere kavuşması için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ötesinde Mudanya Belediyesi'nin de artık elini taşın altına koyması elzem.

Sahil ve sanayi denklemlerinin buluştuğu yine serbest bölge ile tam bir ticaret kenti olan Gemlik içinde ciddi yatırımlara ihtiyaç var. Gemlik'te inşaat sektörü ciddi sorunlar yaşarken, kentte yaşlılık oranı artıyor. Gemlik'in gençleştirilmesi ve emekliler içinde daha yaşanabilir projelerin hayata geçirilmesi önemli. Gemlik'in İstanbul'dan kaçmak isteyenler içinde doğal rehabilitasyon merkezi haline dönüştürülmesi vatandaşın beklentileri arasında yer alıyor.

Kentin kuzeyine doğru yöneldiğimizde ticaret ve sanayi bağlantılarını görebiliyoruz. İstanbul'la olan yakın komşuluk ilişkilerimiz ve Kocaeli ile bütünleşmeye başlayan ilçelerimiz bize gösteriyor ki, önümüzde ki 10 yıllarda sınırlar ülkeler arasında bile kalkacak. Türkiye'nin kent ekonomilerini öncelikli kılan yerel yönetimlere ihtiyacı var. Eyalet sisteminin hızla tartışılmak istendiği Türkiye'de Bursa, halen daha bütünleşik bir demografi öyküsüne sahip. Bursa'nın en hızlı gelişen ilçelerinden olan Orhangazi'de tarım ve doğal yaşam bir arada. İznik gölüne sahili bulunan ilçenin göl turizmini yıllardır neden aktive edemediği ayrı bir tartışma konusu olurken, turizm Orhangazi için en büyük nimet. Hızla betonlaşan Orhangazi, aynı zamanda deprem bölgesinde. Kentsel dönüşümün sürekli ertelendiği ilçenin İstanbul - Bursa arasında sağladığı stratejik buluşma ise bambaşka bir önem arz ediyor.

Belediyecilik anlamında ciddi beklentileri olan Mudanya, Gemlik ve Orhangazi'de seçimi adaylar, projeler ve gerçekler kazandıracak. Flu projeler yerine somut ifadeler ve yapılabilir projeler bu ilçelerde vatandaştan ciddi oy devşirilmesini sağlayabilir. Siyasi partilerin ve adayların genel siyaset üretmek yerine yerel bir dil kullanmaları halinde özellikle sahil kasabalarında ve tarım kentlerinde başarı sağlamaları mümkün. Elbette ekonomik veriler ile Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının 5 yıllık görev programlarında bu ilçelere ayırdıkları yatırım payları da önemli bir etken. Tüm bu değerlendirmeler ışığında Mudanya, Gemlik ve Orhangazi'de belediyecilik beklentilerini sizlere aktarmaya çalıştım. Diğer ilçeler ve bölgeler bazında da değerlendirmelerimize ilerleyen günlerde yer vermek üzere esen kalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.