Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın beklentisi yükseldi...

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 00:01

Türkiye'nin dönüm noktasında olduğu yerel seçimlerde, Bursa'da da beklentiler yükseldi. Siyasi partilerin ve vatandaşların seçime yöneldiği, belediye başkan adayları ile belediye meclis üyeliklerine gözlerini diktikleri bir dönemde Bursa adeta zirveye koşuyor. Ekonomi anlamında önemli artı değerleri kazanan Bursa, 2019 yılını en yüksek ticaret hacmi ile kazanmayı hedefliyor.
Türkiye'nin dış ticaret açığını kapatma hedeflerinde ortaya koyduğu bütünselliği es geçmek imkansız. Elbette küresel güç olmak için tüm dengeleri yeni baştan yazan Türkiye'nin en güçlü yol arkadaşı Bursa iş dünyası. İhracatta 13'ncü defa üst üste şampiyonluğa ulaşan Türk Otomotiv Endüstrisi, Bursa'nın kapılarını da uzay havacılık ve savunma sanayine açıyor. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, sektör ihracatı 2018 yılında bir önceki seneye göre yüzde 11 artışla 31,6 milyar dolara yükseldi. Yükselişe dair açıklamalarda bulunan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “geçen yıl 31 milyar dolarlık ihracat hedefimizi geçmekle kalmadık, yine Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu da tazeledik” dedi.
Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en önemli rekorlarını kıran kenti haline gelen Bursa'nın elbette hem kendi başarı beklentileri yükseldi hem de Ankara'dan beklentileri yükseldi.
Bursa, daha fazla yatırım ve teşvik istiyor!
Türkiye'nin sorunlarının en önemli çözümü ihracatta gizli. Kendi silahlarını üretebilme kapasitesine sahip Türkiye'nin yeni teknoloji üretim üssü Bursa'nın genel bütçeden daha fazla yatırım istemesi ve iş dünyasının çarklarının daha güçlü dönmesi adına teşvik ve kredilendirmelerde öncelik istemesini haklı görmek gerekiyor. Özellikle Bursa'nın yaşamsal ticaret hacmini oluşturan tekstil, inşaat, makine, yazılım ve bilişim sanayiinde kentin Türkiye'nin ARGE merkezi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Birçok yatırım ile kentin çehresini değiştiren Ak Parti'nin yeni dönem Milletvekilleri ile daha fazla kente katma değer katması mümkün. Sağlık yatırımlarının ötesinde süratle devam eden ulaştırma yatırımlarının yanı sıra sektör bazında desteklere de ihtiyaç var. Yasal vergilendirmeler, krediler ve teşvikler başlığı altında incelendiğinde Bursa , Türkiye'nin önemli finans güçlerinden. Bursa iş dünyası ile birlikte esnafının da daha fazla desteklenmesi ile hem istihdamda başarı yükselecek hem de ekonomik açıdan değerli ürün üretiminde ciddi bir mesafe kat edilebilinecek.
Özen, "Bursa olmazsa olmazımız"
Ak Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen'i Bursa Haber Gazetesi'nde ağırladık. Gazetemizde gerçekleştirdiği ziyarette önemli sorulara cevap veren Özen ile savunma sanayi ve Bursa özelinde konuştuk. Bursa'nın otomotiv başta olmak üzere birçok sektörde güçlü olduğunu ifade eden Milletvekili Refik Özen, "kentimizin tarihsel geçmişi kadar sanayi ve ticaret geçmişi de önemlidir. Uzun yıllar tekstil sektöründe ihracat rekorları kıran ve bu başarısını halen daha sürdüren Bursa, şimdilerde yeni teknolojilerin üretim kenti olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterlerinde bulunan lazer silahlara varıncaya kadar birçok ürünü üreten Bursa, Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü. Biz tüm bu değerleri ile Bursa'yı Türkiye için olmazsa olmaz değer görüyoruz. Ve görev süremiz içerisinde tüm Milletvekili arkadaşlarım ile kentimize daha fazla yatırım katmak için emek harcayacağız. Biliyoruz ki, Bursa büyüdükçe Türkiye büyüyor" diyerek kentin beklentilerini yükselterek Türkiye'ye kattığı pozitif motivasyona Ankara'nın ve Ak Parti'nin de kayıtsız kalmayacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.