Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın Ak Adayları sahnede...

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 00:00

Ak Parti'nin geniş katılımlı ve birbirinden farklı kültürlere hitap eden yapısı 49'ncu İl Danışma Meclisi toplantısına da yansıdı. Bursa'nın her kesiminden onlarca insanın katılım gösterdiği toplantıya belediye başkan adayları ile meclis üyesi adayları damga vurdu. Elbette kendisini aday kabul eden herkesin halen daha aday adaylığı başvurusu olmadığını vurgulamak şart.

Ak Parti İl Başkanlığı nezdinde başarılı bir organizasyona imza atıldığını ifade edebilirim. Ak Parti'nin kuruluş günü olmasına rağmen sanırım tasarruf tebdirleri nedeniyle ikramı az ve katılımı beklenilenin altında bir organizasyona imza atıldı. Bursa'nın güzide köşe yazarlarının katılım göstermediğini gözlemlediğim programının divan heyeti teşkilattan başarılı yönetimleri nedeniyle tam not aldı. Bursa adına yatırımları konuşan ve öncesinde video görsel ile 1 yıllık döneminin icraatlarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kısa sürede gönüllerde taht kurduğunu ifade edebiliriz. Lakin, teşkilatta değişim eğilimi fazlasıyla yüksek! Bunun en temel nedeni ise, yine ekip. Lakin burada Aktaş'ı suçlamak hata olur!

Ak Parti İl Danışma toplantısına damga vuran isim Faruk Çelik oldu. Çelik'in güçlü duruşu ve yılların çökertemediği omuzlarında vurguladığı "ben bu teşkilatın ağabeyim" duruşu önemliydi. Bursa Milletvekili olduğu dönemlerden bugüne mütevazi kimliği ile gönüllere taht kuran ve yine potansiyel Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak bilinen Hüseyin Şahin'e de ilgi yoğundu. Anlaşılan o ki, Milletvekilliği yapmış mevcut adaylar içerisinde Bursa'da bu iki isim arasında teşkilat eğilimi yüksek.

Kent siyasetine baktığımızda öne çıkan aday adayları ve adaylar da önemli. Karacabey adına Ali Özkan'ın vatandaş ile arasına köprü kuran duruşunu VIP minibüsünün alana yanaşması ile fark etmekte gecikmedik. Açıkçası Özkan gibi mütevazi ve gönlü yüce birini kim böylesine yanlış yönlendiriyor merak etmiyor değilim! Aksine Özkan'ın da kendisinin yanlış anlaşılmasını düzeltmek adına hiçbir eğilimi ve çabası yok!

Sevdiğim adam, kentime hizmet eden güzel yürekli başkan Mustafa Dündar yine sakin bir şekilde kendisine ayrılan alanda idi. Dündar'ın sert bakışlarının altında yatan babacanlığı yanında yer aldığım çoğu çalışmada yakalamak nasip oldu. Bursa'nın en borçlu belediyesi olan Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu gıkı çıkmadan ödeyen Dündar'a Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, herşeyden önce vefa adına yeniden görev verir mi? Veyahut Büyükşehir'in başına Mustafa Dündar'ı getirerek kentin borcunu ve yükünü geleceğe yansımadan çözer mi? Kabul etmek gerekiyor ki, Ak Parti adına hem milletvekilliği hem de belediye başkanlığı döneminde en dürüst adam en Ak marka isim Mustafa Dündar diyebiliriz.

Ak Parti adayları arasında teşkilat ile bütünleşen Ali Yılmaz'ın Osmangazi Belediye Başkanlığı'nda favori olması önemli. Lakin, Yılmaz'ın belki de iletişim tarzını değiştirmesi kendisine daha artı oy olarak geri dönecektir! Karacabey'in sevilen ismi Murat Erol'un ağır duruşu ve güler yüzü ile kucakladığı insanlarda yarattığı hoş seda, Ali Özkan'ın koltuğunu tehdit eden en büyük iletişim gücü diyebiliriz.

Yıldırım'da çok isim konuşuluyor. Velhasıl İsmail Hakkı Edebali değişmeli diyenler çoğunlukta! Lakin Yıldırımlıların özüne indiğimizde değişimin başkan nezdinde değil ekip nezdinde olması vurgusu önemli. Elbette Erzurum ve  Muş ahalisi başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'nun yeni başkanda ısrarcı olduğunu vurgulamak zorundayız. Gürsu'da İbrahim Arslan ismi ön plana çıkarken, Nilüfer'de Celil Çolak ismi parlamaya devam ediyor.

Bursa adına Ak Parti Genel Merkez kulislerini değerlendirdiğimizde en az 14 Belediye Başkanının değişeceği kentte konuşuluyor. Değişmesinin başkan nezdinde olmaması beklenen belediyeler Osmangazi Belediyesi, Keles Belediyesi ve Karacabey Belediyesi diyebiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile de yola devam edilmesi hususu güç kazanırken, İnegöl Belediyesi için Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın ismi son dönemde fazlasıyla ön plana çıkıyor. Büyükorhan'da Ahmet Korkmaz ve Osman Şahin isimleri güç kazanırken, Orhaneli'de MHP yükselmeye devam ediyor. Ak Parti'nin Orhaneli'ni kaybetmesine kesin gözüyle bakılırken Yenişehir'in CHP, İznik'in MHP'ye kaptırılması kesin gibi. Orhangazi'de İYİ Parti yükselirken, Gemlik'te CHP yüksek oyla seçimi alacağa benziyor.

Bursa adına benim ısrarla ifade ettiğim ve Ak Parti Genel Merkezin araştırmalarına da yansıyan 8 belediyenin kaybedileceği gerçeği geçerliliğini koruyor. Lakin, doğru aday profilleri ve de bazı mevcut isimlerle yola devam edilerek Ak Parti'nin Bursa Büyükşehir dahil 13 Belediye'yi kazanması muhtelem. Elbette Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın  isimleri önemli detaylar!

Ve yine kabul etmemiz gerekiyor ki, bu seçim Ak Parti adına da var olma ile yok olma arasında bir seçim... Kısacası, bu seçimde Ankara susar ve sokak konuşursa yani Ak Parti sokağın sesine kulak verirse kazanır. Velhasıl aksi halde erken genel seçim çokta uzak değil!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.