Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Mutlu…

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 08:17

 

Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılı verileriyle İller Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Ülke genelinde mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 59 olarak açıklandı. Orta derecede mutlu olanlar yüzde 30.2, mutsuz olduğunu ifade edenler ise yüzde 10.8 seviyesinde.

Araştırmanın sonuçları arasında, evli bireylerin evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu, bireyleri en çok ailelerinin mutlu ettiği gibi ilginç veriler yer alıyor…

Araştırmada, sağlık, asayiş, sosyal güvenlik, çöp toplama, kanalizasyon, yol-kaldırım, yoksullara yardım hizmetlerinden memnuniyet gibi kriterler üzerinden değerlendirme yapılmış, iller buna göre sıralanmış.

Bu girişten sonra gelelim Bursa’daki memnuniyet düzeyine…

Bursa mutlu iller arasında yüzde 61.1’lik oranla 35. sırada yer alıyor. Bursa’da kendisini orta derecede mutlu görenler yüzde 30 ve mutsuz olarak niteleyenler ise sadece yüzde 8.9 düzeyinde. Bir başka ifadeyle mutlu ve orta derecede mutlu olanların toplamı yüzde 91.1’e ulaşıyor ki burada da Bursa’yı 29. sıraya yükseliyor. Bursa’daki memnuniyet, ülke ortalamasından 2.1 puan daha yukarıda olup, İstanbul, Ankara ve İzmir’in üzerinde yer alan Bursa’da kadınlar erkeklerden daha mutlu.

Bursa’da mutlu olanların yaş gruplarına göre dağılımına bakıldığında, 18-24 yaş arasındaki gençler ile 65 yaş üzerindekilerin orta yaş grubunda yer alanlara oranla mutluluk sıralamasında üstlerde yer aldığı görülüyor.

Bursalılar mutluluğun yüzde 67.6 oranında sağlıktan, yüzde 15.8 oranından sevgiden, yüzde 10 oranında başarıdan, yüzde 3.7 oranında paradan ve yüzde 1.9 oranında işten kaynaklandığı düşüncesinde. Bu anlamda da sevgili bir şehirde yaşıyoruz. Bursa, başarıyı mutluluk kaynağı olarak gören iller arasında 11. sırada, parayı mutluluk kaynağı olarak gören iller arasında ise 50. sırada bulunuyor.

Bursa illere göre umut düzeyinde ise 34. sırada yer alırken, Bursalı kadınların erkeklerden daha umutlu olduğu gözleniyor.

Araştırma kamu ve belediye hizmetlerinden memnuniyeti de ortaya koyuyor.

Bursalılar sosyal güvenlik hizmetlerinden memnuniyette yüzde 76.5 ile 11. sırada, sağlık hizmetlerinden memnuniyette yüzde 77.3 ile 48. sırada, eğitimde hizmetlerinden memnuniyette yüzde 73.5 ile 43. sırada, ulaştırma hizmetlerinden memnuniyette yüzde 83.4 ile 21. sırada, toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyette ise yüzde 72.2’lik oranla 10. sırada yer alıyor.

Bu veriler TÜİK’in ülke genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüşmesinin sonuçları.

Önünüz 23 Nisan, neşe doluyor insan… Mutluluğunuzun daim olması dilekleriyle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.