Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa mülakatlarını kim yapacak?

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2018 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 00:16

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimi yaklaştıkça heyecan da artıyor. Başta muhalefet olmak üzere herkesin gözü AK Parti'nin nasıl bir milletvekili listesi hazırlayacağında.

İktidar kanadından vatandaşın en büyük beklentisi, kendilerinden geçer not alacak bir vekil listesi hazırlaması. Muhalefetin beklentisi ise hazırlanacak hatalı listeler üzerinden siyaset yaparak oy ve vekil sayılarını kendi lehlerine arttırmak.

AK Parti'deki süreç

AK Parti'den vekil olmak isteyenleri yine uzun ince bir yol bekliyor. Hafta sonu 81 ilde yapılan temayül yoklamasının ardından mülakat aşamasına geçilecek. Vekil adayları Ankara'ya çağırılacakları günü iple çekerken, genel merkezde de hummalı bir çalışma yapılıyor.

Aday belirleme süreci kapsamında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyon ve onun altında 14 komisyon oluşturularak milletvekili aday adayları mülakata alınacak.

14 genel başkan yardımcısının başkanlığında kurulacak komisyonlarda aday adaylarıyla görüşülerek, ön eleme yapılacak. Komisyonlarda bakanlar, milletvekilleri, AK Parti MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan yardımcıları, teşkilat başkan yardımcıları, eski bakan ve milletvekilleri yer alacak. Ardından belirlenen isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak.

Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra milletvekili adayları listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek.

Bursalı adayların mülakatı

Bursa gibi önemli bir şehre bugüne kadar maalesef genel merkez tarafından gereken önem verilmedi. İnşallah bu adaylık sürecinde Bursa mülakatlarını yapacak ekip ve ekibe başkanlık yapacak isim doğru seçilir. Yoksa yine büyük bir hayal kırıklığı yaşanır.

Geçmiş dönemde gerek Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın, gerekse de Bursa Koordinatörü Muhammet Balta'nın uyguladıkları politikalar, tercihleri ve tavırları tabanda ciddi rahatsızlıklara yol açmıştı. Peşinen belirtmekte fayda var ki, bu iki ismin Bursa sürecine dahil edilmesi istenmiyor.

Bursalı adayların belirlenmesinde yine bu ikili etkin rol oynayacaksa çok da beklentiyi yükseltmemek lazım. Yalnız bu kez de listenin çıtası beklenenin altında kalırsa seçim sonrası genel merkezde kimse suçlu aramasın.

Bursa için en uygun isimler

Son birkaç gündür görüştüğüm partili isimlerden edindiğim izlenime göre, Bursa için iki genel başkan yardımcısının ismi öne çıkıyor: Seçim İşleri Başkanı olan Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olan Eskişehir Milletvekili Harun Karacan.

Bugüne kadar odun muamelesi yapılıp, baltayla budanan, ataşla yakılan insanların, öne çıkan bu iki isimle ilgili sundukları gerekçeler de bana gayet mantıklı geldi.

Harun Karacan, geçmiş yıllarda bölge koordinatörü olarak Bursa'da görev yapmış ve iyi hatırlanan bir isim. Bursa mülakatlarında görev almasına itiraz eden hiç kimseyle karşılaşmadım.

Ahmet Sorgun ise, Konya'da il başkanlığı da yapan teşkilatçılığı bilen bir isim. Bürokrasi tecrübesi de olan Sorgun, saygı duyulan bir kişilik.

Her iki ismin ortak bir özelliği de hukukçu olmaları. O yüzden, aday adayları arasında eleme yaparken tarafsız ve adaletli davranacaklarına dair beklenti yüksek.

Sütten ağzı yanan Bursalılar, artık yoğurdu üfleyerek yiyor ve genel merkezin de, Erdoğan'a her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde destek veren bu kadim kente hak ettiği değeri vermesini bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.