Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Moda Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2016 00:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 00:20

 

Atlas organizasyonun sahibi Ertan Kündeş tarafından düzenlenen Bursa moda haftası sürecine girildi geçtiğimiz perşembe günü Cumalıkızık kınalıkar konakta basına kahvaltılı tanıtım programı yapıldı. Kahvaltı ve mekan sponsorluğunu DP Osmangazi eski ilçe başkanı Hilmi Bulan'ın yaptığı toplantı ve mini defileye bir çok basın ve magazin mensubu katıldı. Tanıtım toplantısı ve kahvaltı sonrası mini bir defilenin düzenlendiği 700 yıllık tarihi olan Cumalıkızık köyünde Emrah'ın kınalıkar dizisi ile başlayan film çekimlerinin mekanı olan otantik ortamda Bursalı mankenler Zeynep Yazıcı, Merve Büşra Demir ve Fırat Yıldız otantik ortamda güzel kıyafetler ile tanıtımları yaptılar. İlgiyle izlenen mini defile takip edenlere ve tarihi köyde gezi amaçlı bulunan yerli ve yabancı bir takım turistlere de keyifli anlar yaşattı.

Bursa’mızın kendi adını taşıyan marka tescilli ilk moda haftası Buzpark tesislerinde 29-30 mart tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bursa'da bir ilk olma özelliği taşıyan moda haftası bundan sonraki dönemlerde gelenekselleşerek her yıl düzenlenecektir. Yerli yabancı birçok tasarımcı ve firmanın ürünlerini sergileyeceği Bursa Moda Haftasına başmanken olarak Yeliz Öney Bursalı modaseverler ile buluşacak. Bursa'nın tekstilde, modada, tasarımda gelmiş olduğu noktayı göstermek açısından önemli bir etkinlik bu anlamda. Bursalı tüm modaseverlerin Bursa Moda Haftasına ilgi göstermesi bekleniyor.

Bursa tekstil olarak Türkiye'nin öncüsüydü dünya genelinde bir kalitesi vardı. Belki de moda ve tanıtım olarak geri kalmışlığı incelenmeli ve araştırılmalı diye düşünüyorum. Birçok güçlü devasa firmalarımız olmasına rağmen bu tarz organizasyonlarda acaba neden Bursa zayıf kalmıştır. Basın ve medyası ile İstanbul'dan sonra ikinci büyük güç olan şehrimizin acaba ilgi alanına moda girmedi mi?

Bursa tarihi Osmanlı mimarisi ve kültürünü yaşatmanın yanı sıra Avrupa şehri özelliğini ve ödülünü taşıyan nadide bir şehrimizdir. Bir çok alanda lider şehir olma güzelliğini yaşayan yeşil Bursa sanayi ve tarım alanında da çok farklı donanıma sahiptir. Demokrat bir karaktere sahip olan şehir insanı sanata, kültüre önem verir. Birçok farklı meslek dalında sanatkarlarıyla ön plana çıkan Bursa, moda tanıtımında ‘neden geri kalmıştır’ diye şaşırmakta haklıyız diye düşünüyorum. Umarım bu konuda önümüzdeki yıllarda hak etmesi gereken değeri şehrimize kazandıracak duyarlı insanlar ile gereğini yapacaktır.

 

 

29 ve 30 Mart’ta Buzpark'ta yapılacak olan moda haftasında podyuma çıkacak mankenlerden biri Ukrayna güzeli tacı bulunan manken Alesya Antonova

Ukraynalı güzel manken Alesya Antonova Türk sinema ve televizyonlarında iddialı rollerde yer almak için kamera önü dersleri almıştı.

Ciddi yönetmenlerle hem reklam hem oyunculuk anlamında çalışmak isteyen Alesya Antonova 3 yıl önce geldiği Türkiye’de modellik ve mankenlikte kendini ispatlayan Alesya, son dönemlerde sinema filminde ya da TV dizisinde oynamak için eğitim almıştı. Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde kamera önü oyunculuğu dersleri alan Alesya Türkiye’yi özellikle İstanbul’u çok sevdiğini, dünyanın birçok ülkesine gittiğini ancak Türkiye kadar hiç birini sevmediğini belirtiyor.

Alesya İstanbul’da çok mutlu olduğunu ve burada yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Tam 6 yıldır modellik yapıyorum, modellikte ve mankenlikte istediğim yere geldim. Şimdi hedefim oyunculukta da iyi bir yere gelmek. Kendimi gösterebileceğim kaliteli bir projeler bekliyorum. Bu iyi bir sinema filmi de olabilir, iyi bir kanalda dizi de olabilir. Çok çalışıyorum ve boş zamanım yok. Onun için sadece kaliteli projelerle gelen yapımcılarla ve ajanslarla ilgileneceğim.” Alesya Antonova'yı podyumda ilgiyle izleyeceğiz.

Podyuma çıkacak diğer mankenler Yeliz Öney, Zeynep Yazıcı, Merve Büşre Demir ve Fırat Yılmaz podyuma çıkacak olan Bursalı mankenler. Ve yine Bursa'dan katkı koyan yerli firmalar Caksan Tekstil, Hatice Hanedar Yüksel, Flaş Organizasyon, Star Noge takı tasarım, Dora Zen güzellik merkezi ve gelinlik firmaları Bursa moda haftasının geleneksel hale gelmesine emek vermiş olacaklardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.