Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yangınzede esnafa 25 bin lira destek

İnegöl ilçesinde 9 gün önce tarihi Beylik Han’da çıkan yangın sonucunda iş yerlerini kaybeden 17 esnafa, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından toplam 57 bin lira maddi destek sağlandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yangınzede esnafa 25 bin lira destek

Konu ile ilgili bilgi veren Kaymakam Ali Akça, başvuran yangınzede 27 esnaf içerisinden, yardım kriterlerine uyan 17 esnafa yardım yapıldığını kaydetti.
İnegöl merkezinde bulunan tarihi Beylik Han’da 20 Ekim 2013 tarihinde üzücü olan bir yangın meydana geldiğini hatırlatan Kaymakam Ali Akça, “O günkü yangında birçok esnafımız maddi zarar görmüştür. İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza yönelik hızlı yardım yapabilmenin çalışmalarına başlanmıştır. Bilindiği gibi yangından zarar gören esnafımızın çoğu Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olan kişilerdir. 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşmayı Teşvik Kanunu ile Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi kişilere yardım yapılamamakta iken, 04.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6353 Sayılı Kanun ile bu kapsamdaki kişilere de (afet, yangın vs. durumunda) yardım yapılabilmenin önü açılmıştır. Burada dikkat edilecek husus, kişi başı gelir hesabıdır. Kişilerin düzenli maaş veya diğer gelirlerinin toplamının aile nüfusuna bölünmesi ile elde edilecek sonucun 243,43 TL’nin altında olması halinde kişiye yardım yapılmakta, bu rakamın üzerinde olması halinde yapılmamaktadır” dedi.
17 ESNAFA 57 BİN LİRA DESTEK
Yangından zarar gören vatandaşlardan 27’sinin vakfa müracaat ettiğini kaydeden Kaymakam Akça, “Yaptığımız araştırma ve inceleme neticesinde Vakıf Mütevelli Heyetimizin 24 Ekim 2013 tarih ve 43 no’lu toplantısında, yukarıda belirttiğimiz kriterler çerçevesinde yangın mağduru 17 vatandaşımıza 57 bin TL tutarında can suyu niteliğinde yardım yapılmıştır. Yapılan bu yardımlar yangın mağduru vatandaşlarımıza yapılacak olan yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılan boyutunu içermektedir. Devletimizin diğer kurumları aracılığı ile yapacağı yardımlar için çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.