Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanan Beylik Han tekrar yapılacak

İnegöl'de geçtiğimiz günlerde çıkan yangında küle dönen 200 yıllık Beylik Hanı, Bursa Büyükşehir ve İnegöl belediyelerinin ortak çalışmasıyla yeniden eski kimliğine bürünecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediyesi'yle ortaklaşa yapılacak çalışmalar sonucunda hanın tekrar eski kimliğine bürüneceğini, yangından önce olduğu gibi faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yanan Beylik Han tekrar yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve ilgili bürokratlarla birlikte Beylik Hanı'nın enkazında incelemelerde bulundu. İnegöl halkına ve çarşı esnafına yaşadıkları bu afetten dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak İnegöl Belediyesi'nin de iştirakiyle 200 yıllık hanı tekrar eski kimliğine büründürmek istediklerini söyledi. Bu konuda İnegöl Belediyesi'nin röleve çalışmalarını tamamladığını, yapılan çalışmanın onaylanmak üzere kurula gireceğini söyleyen Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak proje kesinleştikten sonra ihaleyi yapıp en kısa zamanda restorasyonu başlatmak ve çalışmaları en kısa sürede tamamlamak istiyoruz" dedi.

Tarihi hanın özel mülkiyette olduğunu, bu nedenle belediye olarak projeleri ihale ettikten sonra çalışmalara hemen başlayabileceklerini kaydeden Başkan Altepe, "Restorasyon çalışmaları bittikten sonra buradaki esnafımız tekrar faaliyete geçecek. Beylik Hanı'nın ilk günkü güzelliğiyle, İnegöl'e ve çarşıya değer katacak şekilde güzel bir eser olarak kazandırılmasını arzuluyoruz" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, gösterdikleri ilgi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti. Başkan Altepe'nin tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda yaptığı çalışmalarla sadece Bursa'ya değil Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Aktaş, "Çarşının kalbi olan bu yerin tekrar ayağa kaldırılması ve esnaf mağduriyetinin önüne geçilmesi gerekiyor. Projede bir bütün olarak hareket edilecek ve Büyükşehir Belediyesi'nin gücü kullanılacak" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.