Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Karaloğlu trekking yaptı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Orhaneli ilçesine bağlı Sadağı köyündeki kanyonda eşiyle birlikte trekking yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Karaloğlu trekking yaptı
 
Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve kalabalık bir heyetle Orhaneli’ne bağlı Sadağı köyündeki kanyonu ziyaret etti. Kanyon hakkında bilgi alan Karaloğlu, Sadağı kanyonuna girip trekking yaptı. Karaoğlu, vatandaşlarla birlikte 2 kilometrelik kanyon ile Roma Hamamı arasındaki mesafeyi yürüdü.
Yürüyüşten sonra basın mensuplarına kanyon hakkında bir açıklama yapan Vali Karaloğlu, “Bursa’da göreve başladığım ilk hafta ziyaret ettiğim ilçelerden biri Orhaneli’ydi. Dağ bölgemize de gelmiştim. O gün ilçeyi ziyaret ederken kaymakam arkadaşımız ile ilçenin tarihi ve tabii mekanlarını da gezdim. Kanyon olduğunu öğrenince o gün il müdürleriyle gelip kanyonun 200-300 metre derinliğine kadar yürümüştük. Burasının Bursa’ya 1 saat mesafede sahte bir cennet olduğunu görmüştüm. Dağ bölgelerini gezdiğimizde, Bursa’da doğa turizmi adına yapılacak çok şey olduğunu fark ettim. Öncelikle insanların doğayla buluşacağı, su ile buluşacağı, çiçek ile buluşacağı mekanlar var.İki yıl içerisinde kendimize 2 bin kilometre yürüyüş parkuru yapma hedefi koyduk ve ilk uygulamasını da bugün Sadağı kanyonundan başlattık” dedi.
12 kilometrelik Sadağı kanyonundaki trekking parkuruna doğa sporunu sevenleri davet eden Karaloğlu, “Çağımız insanı büyükşehirlerin hava kirliliğinden, gürültüsünden bunalmış. İnsanımızın tabiata ihtiyacı var, toprağa ihtiyacı var. Kanyonu insanlarla buluşturmak istiyoruz. Bursa’da doğa turizmini geliştirmek için çok büyük potansiyelimiz var. Bursa ve çevresindeki doğal mekanları ortaya çıkarmak, doğa turizmine açmak istiyoruz. Kırsal dönüşüm modeliyle insanlarımıza yeni bir gelir kapısı açmak, buraları insanların hizmetine sunmak istiyoruz. İnşallah 2 yıl içerisinde Bursa genelinde yüzlerce kilometre trekking parkurları belirlenecek. Levhalar dikilecek, ölçümleri yapılacak. Bursa 4 ila 5 sene içerisinde Türkiye’nin en büyük doğa turizm merkezi olacak” diye konuştu.
Karaloğlu, yörük çadırını da ziyaret ettikten sonra kanyondan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.