Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Karaloğlu engellilerle bir araya geldi

Engelli vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü engellilerin meselelerinin konuşulduğu değil, toplumun diğer kesiminin engellileri anlama günü olarak görmek gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Karaloğlu engellilerle bir araya geldi
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde engelli vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşların sıkıntılarıyla yakından ilgilendi. Toplantıya Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gürsar ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Sivil toplum örgütlerine ve engelli vatandaşlara tek tek söz veren Karaloğlu, iletilen meseleleri en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Bugünü, engelli vatandaşların meselelerinin konuşulduğu değil, toplumun diğer kesiminin engellileri anlama günü olarak görmek gerektiğini belirten Karaloğlu, "Caddelerimizi, sokaklarımızı, kamu binalarını engelli vatandaşların kullanımına daha uygun hale getirmemiz lazım. Bu konuda çalışmalarımız var. Bu sadece engellilerin meselesi değil. Engelsiz vatandaşların, engellilerin hayatını kolaylaştıracak işler yapması lazım" dedi. 
Vali Karaloğlu, daha sonra spastik çocukların resim sergisini gezdi. Karaloğlu, "Spastik çocukların yaptığı resimleri her baba yiğit yapamaz. O resimleri görünce onlar mı engelli, yoksa biz mi engelliyiz anlayamadım" diyerek, hayranlığını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.