Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlüler Longoz Ormanları için buluştu

Karacabeyli doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş'in, Karacabey Longoz ormanlarını tanıtmak için hazırladığı tanıtım filmi, Cem Davran, Erkan Can ve Bahtiyar Engin gibi ünlü isimleri bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlüler Longoz Ormanları için buluştu

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayınlanan filmin doğaseverlerin bölgeye olan ilgisini artırması beklenirken, film 100 binin üzerinde izleyiciye ulaştı. Avrupa'da örneği kalmayan, dünyada ise çok az sayıda bulunan Longoz ormanlarından birini sınırlarında bulunduran Bursa'nın Karacabey ilçesi, son yıllarda doğaseverler tarafından büyük ilgi görmeye başladı. Türkiye’deki Longoz ormanları içinde ünü en az olan Karacabey Longoz’u, son yıllarda yapılan çalışmalarla tanınmaya başladı.

Çektiği fotoğraflarla kamuoyuna Karacabey Longoz’unu tanıtmak için gayret sarf eden doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’ın, olarak Longoz ormanlarında çektiği görüntülerden oluşturduğu tanıtım filmi internette büyük ilgi gördü.

Kurgu ve montajı Tüydeş tarafından hazırlanan filmde Cem Davran ve Erkan Can'ın yanı sıra Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gollom tiplemesiyle tanınan Bahtiyar Engin ve Faruk Akgören gibi ünlü isimler de rol aldı. Ünlülerin kamera karşısına geçerek çeşitli tiplemelerle Karacabey Longoz’unu dile getirdikleri film yaklaşık 6 dakika sürüyor. İçerisinde doğa manzaralarının yanı sıra ormandaki canlı çeşitliliğinin de yer aldığı filmin müziği ise yine Karacabeyli Mertcan Büktel tarafından bestelendi.

Tüydeş, yakında Bursa’da açacağı fotoğraf sergisinde Longoz ormanlarını tanıtmayı hedefliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.