Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'daki yangın söndürülemiyor

Uludağ'da dün sarp arazide başlayan ve 20 saattir devam eden orman yangınına havadan müdahale başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ'daki yangın söndürülemiyor
Edinilen bilgiye göre, Uludağ Milli Parkı içinde yer alan Sarıalan ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki ormanlık bölgede dün saat 16:00 sularında yangın çıktı. Yangına karadan NAK, AKUT gibi kurtarma ekipleri ile orman işçileri müdahale etmeye çalıştı. Rüzgar ters esince bir kurtarma görevlisi dumandan etkilendi. Rüzgarla birlikte yangın kızılçam ve köknar ağaçlarına da sıçrarken, yangının sarp bölgede olması ekiplerin işini daha da zorlaştırdı. Gece çıkan rüzgar sabah kesilirken, bugün yangına havadan müdahale başladı.
Antalya'dan gelen bir söndürme uçağı, yangına havadan müdahale ediyor. Doğancı barajından su alan uçak 15 dakikada bir sorti yaparak alevlere su atıyor.Ayrıca Ankara'dan da bir söndürme helikopterinin beklendiği öğrenildi. Helikopterin de gelmesiyle havadan müdahale daha da hızlanacak. Yanan ormanlık alana, karadan ekipler müdahale edemiyor.
Bir orman ekibi de Kirazlıyayla bölgesinde orman içinden yol açmak için beklerken, yangından şu ana kadar 30 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi. Kampçılar tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangınla alakalı soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.