Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'da nefes kesen kurtarma

Uludağ yamaçları kestanelik bölgesinde gezintiye çıkan bir genç dengesini kaybederek dere yatağına düştü. Yaralı genç, 3 saatlik operasyonun ardından halatlar yardımıyla kurtulabildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ'da nefes kesen kurtarma

Edinilen bilgiye göre olay, Merkez Yıldırım ilçesi Kaplıkaya Mahallesi'nin Uludağ yamaçlarında bulunan Kestane yolunda meydana geldi. Kestane toplayanların tercih ettiği yol kenarında gezintiye çıkan Rıfat Ilıkçı (23) yaşındaki bir genç, bir anda dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandı. Dik olan bayıra çıkamayan yaralı genç, bağırarak sesini duyurmaya çalıştı. Bu sırada Kestane yolu üzerinden geçen Ahmet Sofioğlu isimli vatandaş, gencin sesini duydu. Bunun üzerine Sofuoğlu, polislere ve arama kurtarma ekiplerine haber verdi.

HALATLARLA ÇEKİLDİ

Olay yerine gelen NAK arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri, olaya müdahale etti. Sivil savunma ekipleri halatlar yardımıyla gencin olduğu yere inerken, NAK ekipleri ise dere yatağı üzerinden bölgeye ulaşmaya çalıştı. Yoğun çalışmanın ardından ekipler, gence ulaştı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Rıfat Ilıkçı, ekiplerle birlikte halatlar yardımıyla yukarıya çekildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan genç, ambulansa bindirilerek, tedavi altına alındı.

"BENİ KURTARIN ÇIKAMIYORUM"

Olayı ilk görenlerden olan Ahmet Sofioğlu, "Aşağıdan bir ses geliyordu. Biz de karşılık verdik. Aşağıdan bağıran genç, 'abi düştüm beni kurtarın çıkamıyorum' dedi. Sonra gerçekten kıpırdamadan genç aşağıda duruyor. Zaten orası yüksek bir yer. İnilmez aşağıya. Daha sonra polislere haber verdim. Ekipler geldi ve müdahale etti" dedi.

Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından genç, ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.