Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ yanıyor!

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da akşam saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle korku dolu saatler yaşatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 02:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ yanıyor!
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da akşam saatlerinde başlayan orman yangını yaklaşık 7 saattir söndürülmeye çalışılıyor. Rüzgarın da etkisiyle ekipler yangına müdahale etmekte zorlanırken, söndürme çalışmalarına katılan bir kişi ise dumandan etkilenerek, hastaneye kaldırıldı. 
Edinilen bilgiye göre, Milli Parklar içinde yer alan Sarıalan ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki ormanlık bölgede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Önce örtü yangını olarak başlayan alevler çam ağaçlarına sıçradı. Bölgede çıkan rüzgarın şiddetini arttırması ekiplerin işini güçleştiriyor. Olay yerine ulaşım sıkıntısı da yaşanırken, orman, jandarma, NAK, akut ve sivil savunma gibi kurtarma personeli yangına Sarıalan'dan patika yolu yürüyerek ulaşmaya ve müdahale etmeye çalışıyor. Yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Yangın devam ediyor. Rüzgar çıktığından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Sarp kayalık arazi olduğundan olay yerine ulaşmakta zorlanıyoruz. Kadıyayla tarafından ekipler alevlerin önünü kesmeye çalışıyor. Yangına 10 arazözümüz var. Ancak makineler yangın alanına ulaşamıyor. Hortumlarla alevlere ulaşmaya çalışıyoruz. 10 hektar kadar yangında zarar gördü" dedi.

"YANGINA MÜDAHALE EDİLECEK POZİSYON YOK"
Yangın söndürme çalışmalarına yardımcı olmak için katılan NAK Arama Kurtarma ekibi de müdahaleye katıldı. Yangın esnasında arama kurtarma ekibiyle müdahaleye katılan Onur B. gencin de dumandan etkilenerek ambulansla Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Yangına katılan personellerden Bülent Suayiş, "Olay 7-8 saat önce başladı. Olayın başladığı noktaya 9 kişilik ekiple indik. Ama buradan müdahale çok zor gözüküyor. Rüzgar üstümüze geliyordu. Boğulma riski vardı. Ekibi şu anda Sarıalan'a geri çıkardık. Dumandan bir kişi etkilendi. İhbarı yapan arkadaşımız bize kendisi de yolu gösterdi. Kendisi hastaneye kaldırıldı. Alevlere müdahale etmek mümkün değil. 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü biliyoruz. Şu anda tam müdahale yok. Müdahale edilecek bir pozisyon da yok. Yangının çıkış sebebi de bilinmiyor" dedi.
Orman yetkilileri, alevlerin sarp kayalık bölgede yoğunlaştığı için müdahalede güçlük çekildiğini açıkladılar. Jandarma ekipleri de yangının çıkış sebebini araştırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.