Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektörlük önünde sahanda yumurtalı protesto

Bursa’da yemekleri beğenmeyen üniversite öğrencileri, rektörlük binası önünde sahanda yağsız ve tuzsuz yumurta pişirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektörlük önünde sahanda yumurtalı protesto

Uludağ Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin, “Müşteri değil öğrenciyiz. Biz bu yemeği yemeyiz” sloganıyla başlattıkları yemekhane mücadelesi ikinci haftasına girdi. Seslerini duyurmak için 5 bini aşkın imza toplayıp ses çıkartma eylemi yapan öğrenciler, Rektör Kamil Dilek ile görüşmek için rektörlük binasına kadar yürüdü. Ellerinde pankartlarla slogan atan gençler, istediklerini yaptırmak için ilginç bir eyleme soyundu. Rektörlük girişinde etten duvar ören özel güvenlik ekiplerinin önünde piknik tüpünü ateşleyen öğrenciler, sahanda yağsız ve tuzsuz yumurta pişirdi. Ardından yumurtanın tadına bakan öğrenciler, “Yemekhanedeki yemeklerden çok daha güzel olmuş” diye konuştu.

PROTESTOCU ÖĞRENCİLERE EMEKLİ ÖĞRETMENDEN NASİHAT

Bu arada torunu için hastaneye gelen emekli öğretmen İlyas Aydoğan, üniversite öğrencilerine nasihat etti. Talepleri demokratik bir şekilde dile getirmenin bir mahzuru olmadığını kaydeden Aydoğan, öğrencilerin sessiz olmalarını isteyerek, “Fakat zor kullanılırsa anarşist olursunuz. Siz aç olduğunuzu söylüyorsunuz. Aç olsanız sesiniz çıkmaz” diye konuştu.

“VEJETARYEN MÖNÜ DE ÇIKARILSIN”

Öğrenciler adına konuşan Bilal Keskin, “İkinci öğretim öğrencilerine de yemek çıkarılmasını, yemekhane önündeki uzun kuyrukların son bulması için fiş uygulamasının geri getirilmesini istiyoruz. Birçok üniversitede öğrenciler 1 ile 1.5 liraya yemek yiyor. Biz ise 2 liraya kalitesiz yemek yiyoruz. Bu yüzden daha ucuz yemek istiyoruz. Engelliler için yemekhaneye engelli geçiş yolu ya da asansör yapılmasını istiyoruz. Vejetaryen öğrenciler için de özel bir mönü çıkartılmasını istiyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.