Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pippa'nın yolculuğu sahnede

İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca’nın Türkiye’de öldürülmesiyle sona eren gelinlikli barış yolculuğu, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde sahneye taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pippa'nın yolculuğu sahnede

Deniz Altun’un beş Avrupa ülkesi arasında ortaklaşa gerçekleştirilen "Europe Now" projesi için kaleme aldığı, yönetmenliğini Lerzan Pamir’in yaptığı oyun, Nilüfer Beldiyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluştu.
Oyun, birbiriyle paralel ilerleyen iki hikayede var olma savaşı veren bir göçmen ile projesini tamamlamaya çalışan bir sanatçının merceğinden yol hikayeleri sunuyor. Pippa Bacca’nın, arkadaşı Silvia Moro ile beraber Milano’dan Kudüs’e otostopla gitmeyi ve bu şekilde bir “barış ağı” kurma çabasının anlatıldığı dramda, Pippa’nın yolculuğu talihsiz bir şekilde yarım kalmadan önce, bambaşka sebeplerle Diyarbakır'dan yola çıkan Ali Rıza ile kesişiyor.
Oyuncular Bekir Çiçekdemir, Burcu Seçmeer, İpek Türktan Kaynak, Kubilay Çamlıdağ’ın başarılı performansı ile Nilüferli tiyatroseverlerle buluşan oyun; karakterleri, trajikomik sahneleri ve insana olan güven konusunda oluşturduğu derin şüphelerle izleyici üzerinde büyük bir etki bırakıyor.
İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca’nın 5 yıl önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde başlattığı "gelin yolculuğu", 31 Mart 2008’de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle son bulmuştu. Olay Türkiye kamuoyu ve İtalya’da büyük üzüntüye yol açmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.