Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Belediyesi'nden okul

Osmangazi Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’ne yaptıracağı 24 derslik okulun protokolü törenle imzalandı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, birçok meselenin temelinde eğitimsizliğin yattığını dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Belediyesi'nden okul

Osmangazi İlk ve Ortaokulu'nun protokolü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar’ın katıldığı törenle imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, Mehmet Akif Mahallesi’nde ciddi okul ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Belediyelerimizin son dönemde hem merkezi hükümetin devrettiği yetkiler, hem de kullandığı kaynaklar bakımından gerçekten önemli imkanları var. Belediyelerimiz, sağ olsunlar, bu imkanları hem eğitim, hem sağlık, hem sosyal alanda kamu kurumlarıyla ortak çalışmalar yaparak toplumun hizmetine sunuyor. Ben, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitimin önemine işaret eden Vali Karaloğlu, “Eğitim meselesini çözemezsek toplumda birçok meseleyi de çözemeyiz. Her meselenin temelinde eğitimsizlik yatıyor. Onun için mutlaka eğitim meselesini yerel yönetim, merkezi hükümet demeden, el birliğiyle çözmemiz lazım. Biz Bursa’daki hayırsever vatandaşlarımızın eğitime olan katkısından memnunuz. Problemlerimiz bitmiş değil. Hala ihtiyaçlarımız var. El birliğiyle eksikliklerimizi azaltma gayreti içindeyiz” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARI EN KISA SÜREDE TAMAMLAYARAK OKULU MAHALLEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”
Osmangazi Belediye Başkanı Dündar ise, hizmeti 109 mahallenin en uç noktalarına kadar götürdüklerini kaydederek şunları söyledi.
“Oralardaki eksiklikleri tespit ediyoruz. Mehmet Akif Mahallesi, SİT bölgesi olması sebebiyle, bizim hizmet götürme noktasında sıkıntı çektiğimiz mahallerden bir tanesidir. Alt yapı çalışmaları sırasında orada bir arsa elde ettik. Bu arsa ile ilgili milli eğitim ile görüşerek, bölge çocuklarımızın okuyacağı bir okul yapmayı kararlaştırdık. 24 derslikli bu okul ile o mahallenin ciddi ihtiyacına cevap vermiş olacağız. Adı Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu olacak. İnşallah en kısa zamanda mahallemize kazandıracağız”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.