Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de gurur tablosu

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Nilüfer ilçesinde İhsaniye Meydanı'nda yapılacak dünyanın en büyük Atatürk portresi için alanlar dolmaya başladı. Dev portre öncesinde yaklaşık 2 kilometrelik insan kuyruğu oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de gurur tablosu

Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen dünyanın en büyük Atatürk siluetine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bursa, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Çanakkale ve birçok ilden portre oluşturmak için alana gelen insanlar izdiham oluşturdu. Portre öncesinde alanın etrafında yaklaşık 2 kilometrelik bir insan kuyruğu oluştu. Dünya rekoru öncesinde açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Ülkemizin en büyük bayramını insanlar coşkuyla kutluyor. 'Duruyoruz' etkinliği ile başlayan program akşam FSM Bulvarı'ndaki yürüyüş ile devam edecek. Şu anda gerçekten belediye olarak dünyaya bir mesaj veriyoruz. Duruyoruz etkinliği, biraz sonra başlayacak. Atatürk'ün portresi için 5 bin 990 kişi canlı olarak toplanacak. Dünyaya buradan Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkıldığının mesajı verilecek. Bu poster gerçekten dünyanın ilk ve tek bu yoğunlukta katıldığı proje olacak. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GÜNEŞ ALTINDA 2 KİLOMETRELİK KUYRUK
Alana gelen 7'den 70'e her yaştan insan Atatürk portresini oluşturmak için güneş altında oluşturuyor. Siyah elbiseler giyerek alanı dolduran vatandaşlar arasında bulunan 84 yaşındaki Rezzan Elmasoğlu vatandaş ise, Atatürk'ün cenaze törenine katıldığını, bu portrede yer almanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

JAPON MİSAFİR
Japonya'nın Tokai şehrinden gelen Hirokoto Anraku da portrede yer almanın kendisi için gurur verici olduğunu anlattı. Başkan Mustafa Bozbey, kuyrukta bulunan vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. Japon misafir Anraku ile de konuşan Bozbey, katılan herkese teşekkür etti.
Dünya rekorunun kırılacağı program canlı olarak verilirken, alanda görüntü alan flycam kamera da rekoru an be an kaydediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.