Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de Atatürk etkinlik alanına saldırı

Bursa'da Cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünde Nilüfer Belediyesi'nce “Duruyoruz” etkinliğinin yapılacağı alan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de Atatürk etkinlik alanına saldırı

Nilüfer Belediyesi tarafından 5 bin 990 kişinin katılımıyla dünya rekoru kırılacak dev Atatürk portresinin yapılacağı alan kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Olay yerinde inceleme yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Maalesef akşam buna dahi tahammül edemeyen bazıları bu alana girip, hazırlanmış olan 29 Ekim saat 12.00’de başlayacak olan etkinliğin hazırlandığı bu alanda büyük tahribat yapmıştır. Tahribat yapanları kınıyorum. Bir fotoğraf çekimine dahi bu hoşgörüyü gösteremeyen insanların gerçekten toplum içerisinde sorgulanması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hem kendisine hem de bıraktığı değerlere, cumhuriyete ve cumhuriyetin ilkelerine Türkiye’de doğan ve doyan herkesin sahip çıkması gerekiyor. Çünkü barışın temelleri o şekilde oluşmaktadır. Ötekileştirmeden bu ülkeyi mutlak suretle demokrasi geleneklerini yaygınlaştırarak barış içinde yaşayan ama dünyada dik duran bir ülke haline getirmek durumundayız.

Onun fotoğrafının, portresinin bu alanda canlı olarak çekileceği bu alan böyle bir tahribat yapılması hem bizleri, hem de kamuoyundan aldığımız izlenimler çerçevesinde herkesi üzmüştür. Tüm toplumumuzu bu hassasiyete davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bozbey, daha sonra etkinlik alanında incelemelerde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.