Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Necati Şahin CHP'den aday adayı

İMO Bursa Şubesi eski Başkanı Necati Şahin, CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2013 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Necati Şahin CHP'den aday adayı

Törene eşi Leyla Şahin, oğlu, kızı ve torunuyla gelen Necati Şahin, aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Metin Çelik'e teslim etti. Çelik de Şahin'e CHP'nin 90 yıllık çınar rozetini taktı. 2500 sayfalık 5 klasörden oluşan projeleriyle açıklama yapan Şahin, ‘’Olmayanı, olmayacak şeyi olur hale getiriceğiz. Necati Şahin ismiyle CHP birlikte anılınca 'olur mu’ dendi. Kentle, kentleşmeyle, ulaşımla, kentsel dönüşümle, çarpık yapılaşmayla, alt yapıyla ve çevre sorunlarıyla ilgili bilgi ve birikimimi büyükşehire taşımak istedim. Belki de bu önemli karar yalnız Bursa siyasetinde değil, Türkiye siyasetinde de önemli değişikliklerin başlangıcı olabilir. Bizim çıraklık, kalfalık süreçlerimiz yoktur. Biz direk usta olarak başlıyoruz. 36 yıldır belediyelerin içindeyim. 'Alternatifimiz yok. Tek rakibimiz Türk Hava Yolları' diyenlere halk alternatif oldu" dedi.

"İpekböceğiyle Bursa kazanıyor" sözlerini eleştiren Şahin, ’’Ulaşım birim maliyeti raylı sistemde 78 kuruştan 6 kuruşa düştü’’ diyerek, belediyenin işletme maliyet hesabı yapmadığını ileri sürdü. Şahin, "Madem 6 kuruş, yılbaşına kadar neden 50 kuruşa taşıyorsunuz? Yılbaşından sonra yaklaşık 2 lira olacak. Bunların aslı astarı yok’’ diye konuştu.

Ayrıca Bursaray çalışmalarını da eleştiren Şahin, "Hafif raylı sistemde Kestel Arabayatağı etabı 88 milyon liraya yapılacaktı. Neden 190 milyon liraya çıktı? 500 bin liraya tramvay yapacağım diyorsunuz ve 1 milyon 725 bin liraya nerdeyse 4-5 misline mal ediyorsunuz. Bursa’da raylı sistemin yer altından gitmesi lazım" dedi.

‘’MERİNOSTAN TELEFERİKLE ULUDAĞ’A ÇIKACAKSINIZ’’

Seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerde bahseden Şahin, “Mudanya’ya İstanbul”dan feribotla geldiğinizde hafif raylı sisteme bineceksiniz. Geçit'ten hızlı trenle Merinos'a geçeceksiniz. Merinos'tan teleferik hattıyla Uludağ’a çıkacaksınız. Uludağ'da ise hem Dağyenice, hem de Alaçam bölgesine yeni turizm tesisleriyle geçeceksiniz" diye konuştu.

Şahin, eşinin baş örtülü olduğunu, CHP’nin kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de, 6 ilçede başkan adaylarının kesinleştiğini, büyükşehir için Necati Şahin dışında resmi başvuru bulunmadığını söyledi. Çelik, tek başvurunun yapıldığı büyükşehir belediye başkan adaylığı için son kararın genel merkez tarafından 14 Aralık'ta verileceğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.