Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya'da Cumhuriyet Bayramı

Mudanya'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mudanya'da Cumhuriyet Bayramı

Mütareke Meydanı’nda başlayan kutlamalar daha sonra Atatürk anıtı önünde devam etti. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Garnizon Komutanı Tayfun Paşaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Yüzlü, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra kalabalık vatandaşlar katıldı.
Günün anlamına dair bir konuşma yapan Kaymakam Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk milletinin en değerli varlığı olduğunu söyledi. Törenlerde, Cumhuriyetin 89. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrenciler de ödülleri verildi. Şiirlerin okunmasının ardından Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu potpori gösterileri sundu.
Mütareke Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Türk bayrakları ile İpar Caddesi üzerinden İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Bursa Yelken Kulübü yelkenlileri yaptığı gösteriyle kutlamalara renk kattı. Kutlamalar resmi geçitle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.