Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Molla Fenari Türbesi restore edildi

Osmangazi ilçesinde, Uludağ eteklerindeki Molla Fenari Mahallesi'ndeki caminin avlusunda medfun bulunan Osmanlı Devleti'nin ilk şeyhülislamı Molla Fenari'nin haziresi güzelleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Molla Fenari Türbesi restore edildi
 14. asır alimlerinden Molla Fenari'nin 30 yıl önce yapılan kabri mermerler yükseltilerek daha heybetli hale getirildi. Özel olarak yaptırılan yuvarlak Osmanlı tarzı mezar taşı konulurken, kabrin yan duvarları da yükseltildi. 
Molla Fenari'nin günün her saati ziyaretçileri eksik olmuyor. Mahalle sakinleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kuzey ve batı taraftaki binaları kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya geldiğini belirterek, "Etraftaki binaların açılması ile ziyaret edilecek alan rahatlatılacak. Ancak bazı binaların enkazının bir an önce kaldırılması gerekiyor. Bu arada Osmangazi Belediyesi de İvazpaşa Meydanı'ndan Molla Fenari Camii'ne uzanan yolu açmak için 30'a yakın binayı istimlak edip yıktı. Ancak birkaç bina sahibinin mahkemeye itarazları sebebiyle çalışmalar 7 aydır yarım kaldı. Yolun açılması ile ziyaretçilerin ulaşımı kolaylaşacak. Büyükşehir Belediyesi de caminin üst kısmında küçük çaplı otopark alanı oluşturuyor. Bu çalışmalar tamamlandığında ziyaret kolaylaşacak ve gelenlerin sayısı artacak. Ancak kamulaştırma davaları uzuyor. Hakimlerimizden geniş bir kamuoyu kitlesini ilgilendiren bu konuda davaları çabuk neticelendirmelerini bekliyoruz" dediler.

SOMONCU BABA'NIN EVİ DE RESTORE EDİLİYOR
Diğer taraftan Somunca Baba'nın evinin restorasyonu da Osmangazi Belediyesi müteahhidi Mersan firması tarafından yürütülüyor. Ancak baharı aratmayan bu güzel havalarda şantiyede çalışan olmaması mahalle sakinlerini üzüyor. Mahalle sakinleri, müteahhit firmanın yazın yoğun ziyaretçi geldiği için aralıksız çalışarak restorasyonu gününden önce bitirmesini istiyor. Muradiye Camii'nde gününde işi teslim edemeyen firmanın, Somuncu Baba'nın evinin restorasyonunda da geçikmesinden endişe ediliyor. Osmangazi ve Büyükşehir belediyelerinin şimdiye kadar kamulaştırmalar için 3 milyon liraya yakın bedel ödediği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.