Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de 'Çevre gönüllüleri' projesi

İnegöl Belediyesi, çevreye gönül veren okulları tek çatı altında toplayabilmek maksadıyla “Çevre Gönülleri" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'de 'Çevre gönüllüleri' projesi

3 ana başlıkta yapılacak olan yarışmalar, ER-KA Kağıtçılık ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları İktisadi İşletmesi (TAP) Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek. Bursa ve ilçelerini ilgilendiren atık pil toplama yarışmasının yanı sıra, sadece İnegöl’deki ilkokullarda bitkisel atık yağ toplama kampanyası ve ambalaj atıkları toplama yarışmaları düzenlenecek. Atık pil yarışmasının 15 Nisan 2014’e kadar devam edeceği, bitkisel atık yağ ve ambalaj atıkları toplama yarışmalarının ise 2014 Haziran ayında Çevre Haftası’na kadar süreceği bildirildi. 
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültürpark'ta çevre gönülleri ile bir araya geldi. Aktaş, “2007 yılından beri sürdürdüğümüz geri kazanım projesini başarı ile uyguluyoruz. Hatta bu konuda birçok belediyeye örnek oluyoruz. Şu an İnegöl’den çıkan günlük çöp miktarı 200 ton civarındadır. Bu çöplerin içinde bulunan ambalaj atığı miktarı da günlük 70 ton civarındadır. 2006 yılında İnegöl’ün geri dönüşüm rakamı ‘0’ idi. Geri kazanılabilecek yıllık 25 bin ton civarında ambalaj atığı 2006’da çöpe gidiyordu. Çevre ve insan sağlığına saygılı bir belediye olarak buna sessiz kalamazdık. 2007 yılında belediyemiz marifeti ile çeşitli kampanyalar düzenleyerek, ortak bir bilinç oluşturmaya ve halkın gönüllü desteğini sağlamaya çalıştık. Bunu büyük ölçüde başardık da. Bu kampanyamız başta okullar olmak üzere bütün ilçede destek buldu” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.