Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Belediyesi çevrenin korunması için kampanya başlatıyor

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, ortaokul düzeyindeki okullarla beraber ‘Çevre Gönüllüleri’ projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Bursa ve ilçelerini ilgilendiren Atık Pil Toplama Yarışması'nın yanısıra, sadece İnegöl’deki...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Belediyesi çevrenin korunması için kampanya başlatıyor
Bursa’nın İnegöl Belediyesi, ortaokul düzeyindeki okullarla beraber ‘Çevre Gönüllüleri’ projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Bursa ve ilçelerini ilgilendiren Atık Pil Toplama Yarışması'nın yanısıra, sadece İnegöl’deki ilkokulları kapsayan Bitkisel Atıkyağ Toplama Kampanyası ve Ambalaj Atıkları Toplama Yarışmaları düzenlenecek. Düzenlenecek olan yarışmalar, ER-KA kâğıtçılık ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları İktisadi İşletmesi (TAP) Derneği işbirliği ile yapılacak.

Çevre gönüllüleri ile bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2007 yılından beri sürdürülen geri kazanım projesini başarı ile uyguladıklarını belirterek, bu konuda birçok belediyeye de örnek olduklarını söyledi. Bu kapsamda yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirten Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İnegöl belediyesi olarak; ilköğretim düzeyindeki okullarımızla beraber Çevre Gönüllüleri projesini hayata geçireceğiz. Çevre Gönülleri projemizde ilköğretim düzeyindeki her okuldan 2 öğretmen ve 10 öğrenci bulunacaktır. Oluşturduğumuz Çevre Gönüllüleri topluluğumuzla beraber çeşitli etkinlikler, köşe oluşturma çalışmaları, bilgilendirme v.b. çalışmalarla gelecek nesillerimize daha güzel bir çevre için el ele çalışmalar yürüteceğiz.”

Toplantıda; okullarla yerel düzeyde gerçekleştirilecek 2 yarışma ve Bursa’da gerçekleştirilecek olan bir yarışmanın bilgisini paylaşmak için bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Okullarımız yarışırken çevrenin ve geleceğimizin, yani bütün İnegöl’ün kazanacağı yarışmalarımız gündem olacaktır. Atık pillerin toplayıcısı olan TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları İktisadi İşletmesi) Bursa’da başlattığı atık pil toplama kampanyasında, en çok pil toplayan Bursa’daki ilk 5 okul ödüllendirilecektir. Okullarımız bu yarışmada, Bursa’daki okullarla beraber bu projede başarıya ulaşmak için çaba sarf edeceklerdir. İnegöl Belediyesi sınırları içerisinde başlatacağımız ambalaj atığı toplama yarışmasında da, ilköğretim düzeyindeki okullarımız yarışacak ve yarışmada okullardan toplanacak poşetlerin öğrenci sayılarına oranı dikkate alınacaktır. İnegöl Belediye sınırları içerisindeki ilköğretim düzeyindeki okullar arasında düzenlenecek bitkisel atık yağ toplama kampanyamızla, toplanan bitkisel yağların öğrenci sayılarına oranları dikkate alınarak okulların başarısı belirlenecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.