Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İncirli Hamamı'nda gölge oyunu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen İncirli Hamamı, Yıldırım ilçesinde kültür ve sanatın kalbinin attığı yer oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İncirli Hamamı'nda gölge oyunu
 Çürümeye terk edilmişken Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yaşayan bir mekan haline getirilen İncirli Kültür Merkezi, farklı faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Gölge oyununun yeni adresi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İncirli Kültür Merkezi, her pazartesi düzenlenen ücretsiz gösterilerle özellikle yeni nesli Karagöz- Hacivat kültürüyle buluşturuyor. Gölge oyununun ilk konukları Şerif Artış İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Karagöz ve Hacivat’ın hikayelerinin anlatıldığı gölge oyunu gösteresi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.



İncirli Kültür Merkezi aynı zamanda sinemanın da seçkin örneklerini izleyiciyle buluşturuyor. BTSO İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Aamir Khan&Amole Gupte'nin yönetmenliğini üstlendiği "Yerdeki Yıldızlar" adlı filmi izledi. Okullardan gelecek taleplere göre sinema gösterimleri de periyodik olarak düzenlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.