Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hikmet Şahin'in katiline müebbet

Eski Başkan Hikmet Şahin`in katil zanlısı Hüseyin Şimşek`e `ömürboyu`, kendisine yardım ve yataklık yapan iki arkadaşına da 13,5 yıl hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hikmet Şahin'in katiline müebbet

 

Yalova Yolu üzerindeki mobilya mağazasında 4 Kasım 2009 günü silahlı saldırıya uğrayan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, Hüseyin Şimşek`in ateşlediği `glock` marka tabancadan çıkan kurşunla bacaklarından vurulduktan sonra bir hafta süren yaşam savaşına yenik düşmüştü.

 

DAVA 4 YIL SÜRDÜ

 

Hüseyin Şimşek ile kendisine yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 10  kişi hakkında `Silahlı suç örgütü kurmak, kasten adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, ruhsatlı silah bulundurmak` tan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada önceki gün karar açıklandı.

 

Hüseyin Şimşek, Şahin`i öldürmekten `müebbet`, `örgüt kurmak` ve değişik tarihlerde `çeşitli suçlara karışmak`tan da 13 yıl 11 ay hapse mahkum oldu.

 

HER SANIĞA CEZA

 

Mahkeme heyeti ayrıca, davanın sanıklarından iki kişiye de Hikmet Şahin`in öldürülmesi olayında Hüseyin Şimşek`e `yardım ve yataklık etmek`ten 12 yıl 6 ay, `örgüt üyesi olmaktan` da 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Diğer 8 sanığın ise Şahin`in öldürülmesiyle doğrudan bir ilgileri bulunamadı. Ancak bu kişilere suç örgüte üye olmaktan değişen hapis cezaları çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.