Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemofili ve Talasemi hastalarının büyük sevinci

Bursa’da Güney Marmara Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hemofili ve Talasemi hastalarının büyük sevinci

Uludağ Mehter Takımı'nın da katıldığı açıllış renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar mehter konseriyle coşarken, açılış sonrası Starpark'taki oyuncaklara binmenin keyfini yaşadı. Dans gösterileri yapan hemofili ve talasemi hastası çocuklar, kendileri için hazırlanan pastayı da kesti.
HETADER Başkanı ve Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Elif Güler Kazancı, “Taşıyıcı anne ve babalardan doğan çocuklar yüzde 25 ihtimalle talasemili oluyor. 6 aylıktan ölene kadar 3-4 haftada bir kan transfüzyonlarına ihtiyaç duyarak yaşarlar. Hemofili, kanın pıhtılaşmasındaki bozukluktan kaynaklanan irsi bir kan hastalığıdır. Kanda pıhtılaşmayı sağlayan eksikliğebağlı olarak bu çocukların ve büyüklerin kanaması durmaz” diyerek, hastalık hakkında bilgi verdi.
Talasemi hastası Gülnur Salim ise, “Ben de talasemi hastasıyım. Her ay kan alıyorum. Aldığım kan bende demir birikimi yapıyor. Demir biriktikçe kalp ve böbrek yetmezliği oluşuyor. Bunun için de her gün ilaç kullanıyorum” dedi.
Sevcan Yalçın ise, “İki hemofilili çocuğum var. İkisi de erkek. Düştükleri zaman morarma, şişme oluyor ve iç kanama başlıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.