Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eş kurbanı kadın bir ay önce koruma istemiş

Bursa’da eşi tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülen kadının yakınları, cinayetten 1 ay önce adliyeye ve karakola müracaat edip, koruma talebinde bulunduklarını ileri sürerek, “Kimsenin yapacağı bir şeyi olmadı. Genç kadın öldü” dediler. Tehdit iddiaları üzerine mahkemenin zanlı kocaya uzaklaştırma cezası verdiği öğrenildi. Emniyet yetkilileri ise koruma talebi olmadığını, sadece mahkemenin uzaklaştırma kararı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eş kurbanı kadın bir ay önce koruma istemiş

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi İstanbul Yolu Beşyol Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Otomotiv yedek parça firmasında muhasebeci olarak çalışan Çiğdem Ç. (31) şiddetli geçimsizlik sebebiyle dokumacılık yapan eşi Erhan Ç.’den boşanmak için dava açtı. Eşiyle konuşmak için akşam saatlerinde yanına giden bir çocuk babası Erhan Ç., 16 DZ 982 plakalı otomobiliyle işyerinden ayrılan Çiğdem Ç.’nin aracına bindi. Çift arasındaki tartışma genç kadının iddiaya göre, ‘ben başkasıyla çıkıyorum’ demesi üzerine alevlendi. Trafik ışıklarına yaklaşıldığında Erhan Ç. araçtan inerek ön kapıyı açtı ve eşine 7 el ateş etti. Ardından vurduğu karısını alnından öperek olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralanan kadın, olay yerinde hayatını kaybetti.

“SİLAHININ OLDUĞUNU ANLATTIK”

Savcılık olayla alakalı soruşturma başlattı. Genç kadının cesedi otopsiye kaldırıldı. Eşinin attığı 7 kurşundan 5’i vücuduna isabet eden Çiğdem Ç.’nin yakınları ise tepki gösterdi. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından ceset ailesine teslim edildi. Cenazeyi almaya gelen genç kadının patronu Sabri Özdemir, Çiğdem’in bu yıl Mayıs ayında eşinden ayrılmak için boşanma davası açtığını anlatarak, “O dönemde bir uzaklaştırma kararı verildi. Bunun süresi bittikten sonra, geçen ay Erhan, eşini yine tartakladı. Erhan’a karara aykırı davrandığı için 3 gün hapis verdiler. Karakola gidip koruma verilmesini istedik. Savcılığa gitmemizi söylediler. Erhan bana silah ruhsatını gösteriyordu. Bunu polislere anlattım. ‘Bakın bir şey yapın, bu adamın psikolojisi bozuk, silah ruhsatı var. Bu adam, bu kadını vuracak’ dedim. Kızın öldürüleceğini anlattım. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok savcılığa gidin dediler. Koruma verilmedi ve Çiğdem vurdular işte” dedi.

“ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALIYOR”
Şüphelinin adamın, herkese eşini öldüreceğini anlattığını söyleyen Özdemir, “Koruma nasıl koruyor? Bu kıza şiddet butonu da verilmedi. Benim karakolda ifadem var. Bu adamın silahının olduğunu anlattık. Savcılıktan da karakoldan da yapacakları bir şeyleri olmadığını söylediler. Kimse hiç bir şey yapmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Kimsenin yapabileceği bir şey yok. Ölen öldüğü ile kalıyor” diye konuştu.
Bu arada emniyet yetkilileri ise ölen kadın için ikinci bir koruma kararının olmadığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.