Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağda kayboldu oğluna sitem etti

Orhaneli ilçesinde, dün gece dağda kaybolduktan sonra uzun aramalar neticesinde bu sabah bulunan yaşlı kadın, oğluna, “Benim aklım başımda. Niye beni aradınız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dağda kayboldu oğluna sitem etti

Göynükbelen beldesinde yaşayan 81 yaşındaki Ayşe Acar, dün bağ evinden çeşmeye su almaya gitti. Ayşe nine, suyu doldurduktan sonra, bağ evine 2 kilometre uzaklıkta, daha evvel vefat eden kardeşi Ali Osman Oza’nın hanımı Fatma Oza’nın yanına gitmek isterken yolunu şaşırıp kayboldu. Ailesi bütün aramalara rağmen yaşlı kadını bulamayınca jandarmadan yardım istedi. Jandarmalar ve AKUT ve NAK ekibi, dün gece yaptığı aramalarda yaşlı kadının izine rastlayamadı. Yaklaşık 200 kişilik arama ve kurtarma ekibi, bu sabah köpeklerle arazide tarama yaparken yaşlı kadını buldu.

Ayşe Acar, ekiplere, “Evladım, kimi arıyorsunuz” diye sordu. Ekipler, “Teyze sizi arıyoruz” deyince, Ayşe nine, “Su doldurmaya gitmiştim. Diğer bağ evindeki kardeşimin eşinin yanına gideyim derken yolumu kaybettim. Geceyi çukur bir yerde sabaha kadar namaz kılarak geçirdim. Gece 70-80 metre kadar yakınımda arazide sesler duydum. Ama namaz kıldığım için namazımı da bozamadım. Gün ışıyınca bağ evini bulmak için yola koyuldum” dedi.

Ayşe ninenin oğlu Celal Acar, bulunan annesine sevinçle sarıldı. Acar, “Annemi çok seviyorum. Bizimle bağ evinde kalıyor. Kablolunca şok oldum, hemen jandarmaya haber verdim. Arama kurtarma ekipleri geldi. Kaymakamımız Serdar Bakır da aramalara katıldı. Çok şükür annemizi bulduk. Annemizden bu esnada azar da işittik. ‘Oğlum, benim aklım başımda. Neden ortalığı velveleye verdiniz. Gün ışıyınca ben gelecektim’ dedi. Allah’ıma bin kere şükürler olsun ki anneme kavuştum“ diyerek sevincini dile getirdi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Orhaneli Devlet Hastanesi’ne götürülen Ayşe ninenin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yaşlı kadın, doktorlara, “Ben turp gibiyim, aklım başımda. Hiçbir şeyim yok” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.