Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGD Ödülleri sahiplerini buluyor

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ödülleri sahiplerini buluyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇGD Ödülleri sahiplerini buluyor
 24. yılını kutluyan dernek, çeşitli alanlarda değerli isimlere ödüllerini verecek. Ödüller 2 Aralık akşamı düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Dernek Şube Başkanı Yüksel Baysal da ödüllerle ilgili bir açıklama yaptı. 

Baysal açıklamasında gazetecilerin insanların haber alma hakkını kullanması için mücadele yürütmesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: KURULUŞUNUN 24. YILINDA ÇGD ÖDÜLLERİ

Gazeteci örgütlerinin en öncelikli görevi, insan haklarının en önemlisi olan halkın haber alma hakkının kullanılması için mücadele yürütmektir.

Özgürlüğün olmadığı yerde ne insan hakları olabilir ne de doğru habercilik… Gazetecilik ancak özgürlük üzerine kurulabilir.

Siyasal iktidar giderek otoriterleşiyor. Sığ ideolojik dünya görüşünü ve yaşam biçimini topluma dayatmaya çalışıyor, toplumu tek tipleştirme için elinden geleni yapıyor.

Çağdaş Gazeteciler olarak bu duruma karşı mücadele verenleri ödüllendirmeyi mesleki sorumluluğumuzun bir parçası olarak gördük.

1-İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ ÖDÜLÜ

Yönetim Kurulumuz,

“İnsan Hakları ve Demokrasi Ödülü”nü, iktidara karşı dik duruşunu gösteren, hukuk mücadelesi bayrağını yükselten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na verilmesini uygun bulmuştur.

2-BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ÖDÜLÜ

Gezi direnişi sırasında ön plana çıkan bir kentimiz vardı, Eskişehir… Ali İsmail Korkmaz’ın sopalarla dövülerek öldürüldüğü dönemde Eskişehir Valisi, önyargılarını konuşturarak, -bilinçli veya bilinçsiz- katilleri korumaya çalışmıştır.

Yönetim Kurulumuz,  bu duruma karşı yılmadan mücadele eden, habercilik ilkelerinden ödün vermeyen, cinayetin aydınlatılmasında önemli rol üstlenen Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz, “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele” ödülüne uygun görmüştür.

3-ÇEVRE ÖDÜLÜ

Yaşadığımız kent Bursa’nın dokusu giderek bozuluyor. Şehir Plancıları Odası, yıllardan beri kentin rantçılarına karşı eğilmeden, bükülmeden bir mücadele yürütüyor. İşte o savaşıma karşı Çağdaş Gazeteciler de sembolik bir katkı sunmak istedi. Bu yıl “Çevre Ödülü”müzü Şehir Plancıları Odası adına Başkan Füsun Uyanık’a vermeyi uygun bulduk.

 

4-EĞİTİM ÖDÜLÜ

Siyasal iktidar özellikle eğitim alanını yaz-boz tahtasına dönüştürdü. En büyük haksızlıkların yapıldığı bir alandır eğitim… Bu konuda sadece Bursa’da değil, ülke çapında ön plana çıkmış bir isim var, Türk-Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu… Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetimi,  “Eğitim Ödülü”nü bu yıl Selçuk Türkoğlu’na vermeyi kararlaştırdı.

5-TARİHSEL DOKUYU KORUMA ÖDÜLÜ

Gerek Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında kentin tarihi dokusunu korumak için çok önemli adımlar atan, tarihi binalarımızın neredeyse tamamını restore edilmesini sağlayan, bu konuda sadece Türkiye’de değil artık dünyada örnek alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, Yönetim Kurulumuz, “Tarihsel Dokuyu Koruma Ödülü”nü vermeyi uygun bulmuştur.

6-GENÇ KALEMLER ÖDÜLÜ

Mesleğe yeni başlamış olmalarına karşın yaptıkları haberlerle kendilerinden söz ettiren Ozan Demir, Sebile Çetin ve Kâzım Bulut,  “Genç Kalemler” ödülüne uygun bulunmuştur.

7-ÖZEL ÖDÜL

Ve son olarak… Türkiye tarihi yazıldığında Haziran ayındaki Gezi Direnişi önemli bir yer tutacaktır. O direniş iktidarın demokrasiden gittikçe uzaklaşma tavrına karşı gençlerin topyekün bir karşı duruşudur.  Genellikle toplumu uyuşturmak için kullanıldığı varsayılan futbol taraftarının bile bu direnişte rol alması dünya tarihi açısından önemli bir farklılıktır.  Bu grubun en önünde Beşiktaş Çarşı Grubu vardı. Yönetim Kurulumuz Çarşı Grubu’na bu tavrından dolayı, “Özel Ödül”vermeyi uygun buldu.

Ödüllerimiz, ÇGD Bursa Şubesi’nin 24. Kuruluş yıldönümü olan 2 Aralık 2013 akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.