Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGD ödülleri sahiplerini buldu

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesinin 2013 ödülleri, sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 ÇGD ödülleri sahiplerini buldu

 

Özgürlüğün olmadığı yerde, ne insan hakları olabilir ne de doğru habercilik… Gazetecilik ancak özgürlük üzerine kurulabilir. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi kuruluşunun 24. yılında, giderek daralan özgürlük alanında mücadele verenleri ödüllendirdi.

 

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesinin 2013 ödülleri, 7 dalda sahiplerini buldu. Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde (BAOB) düzenlenen ödül törenine Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yılmaz Karaca, Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başbakan Eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, TMMOB’a bağlı akademik odaların başkanlarıyla dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

"TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYORSUNUZ"

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, konuşmasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'kertenkele' benzetmesiyle başladı. Arınç’ın “Çağdaş olacağıma dağda kertenkele olmayı yeğlerim” sözlerine yanıt veren Baysal, “Ne yazık ki, Bursa’nın bu dönem şansızlığı oldu Bülent Arınç… Daha çok gelsin, daha çok konuşsun ve daha çok iş yapsın isteriz ama sanırım Bursa’ya gelmeye yeterince zaman bulamıyor! Görünen o ki, başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürekli ters köşeye yatırılıyor. Onun siyaseti bir anlamda yerlerde sürünüyor! Orada azar işitiyor, gelip burada birilerini azarlamaya çalışıyor! Siz sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye yakışmayan bir siyasetçisiniz!” diye konuştu. "Gezi" olaylarına verdiği destek nedeniyle Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya "Özel Ödül" verdiklerini anımsatan Baysal, Bursaspor taraftarlarının tepkisi nedeniyle ödülü almak için bu taraftar grubundan kimseyi davet etmediklerini belirtti.

 

Açılış konuşmalarının ardından Basın Özgürlüğü için Mücadele Ödülü’nü almak için sahneye çıkan Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz ile İnsan Hakları ve Demokrasi Ödülü’nü almak için sahneye çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptıkları konuşmalarla büyük alkış aldı.

 

“SİZE DOSTLARIMI MI DESEM, DÜŞMANLARIMI MI?"

 

Konuşmacıların AKP iktidarına yönelik eleştirilerine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanıt verdiği sırada küçük çapta gerilim yaşandı. Ozan Demir ve Kazım Bulut'un layık görüldüğü 'Genç Kalemler Ödülü'nü vermek üzere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte sahneye davet edilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuşmasına, "Başından beri konuşmaları dinleyince nereye geldiğimi şaşırdım, Size dostlarımı mı desem, düşmanlarımı mı?" diyerek başladı. Dündar’ın bu sözleri salondaki bazı konukların tepkisine neden oldu. Dündar'ın konuşmasına müdahale edilmesi üzerine mikrofonu eline alan ÇGD Şube Başkanı Yüksel Baysal, duruma tepki göstererek, "O bizi dinledi, biz de onu dinlemek durumundayız. Lütfen müdahale etmeyelim. Basın ve ifade özgürlüğünün savunulduğu burada herkesin düşüncesini ifade etmeye hakkı vardır" dedi. Baysal'ın müdahalesinden sonra konuşmasını tamamlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törenin sonunu beklemeden salondan ayrıldı.

 

Ödüle layık görülen kişi ve kurumlar şöyle:

 

İnsan Hakları ve Demokrasi ödülü: Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu.

 

Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Ödülü: Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz.

 

Çevre ödülü: Şehir Plancıları Odası adına Başkan Füsun Uyanık.

 

Eğitim Ödülü: Türk-Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu.

 

Genç Kalemler Ödülü: Ozan Demir ve Kazım Bulut

 

Özel Ödül: Beşiktaş taraftar grubu Çarşı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.