Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı kadınlardan Başbakan'a tepki

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın üniversiteli kızlarla ilgili yaklaşımına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2013 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2013 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı kadınlardan Başbakan'a tepki

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar Demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey'e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

VALİ COŞ EMİR TELAKKİ ETTİ
Kadın Meclisi üyelerinin bu eylemi yaptığı saatlerde ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili açıklamasının kendileri için talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını söyledi.

BURSA'DA EYLEM: "DUR ARTIK BAŞBAKAN"
Bu arada Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından üniversiteli öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Görükle'de tepki eylemi düzenlendi.
Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı "Dur artık Başbakan" başlıklı basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın attığı her adımla, söylediği her sözle toplumu daha da gerdiğinin farkına varması gerektiğini vurgulayarak, "(Başbakan) Bu gerginliğin herkese zarar verdiğinin farkına varmalıdır" dedi.
Helvacı sözlerini şöyle sürdürdü:
"...Şimdi de dğurduğumuz çocuklarımızın nasıl bir hayat süreceğine, yaşam alanlarını kimlerle paylaşığına kafayı takmış. Merak buyurmasınlar. Bizler çocuklarımızı kendi kararlarını verebilecek özgüvenle, doğru ve yanlışı ayırt edebilecek bilgiyle, özgürlüklerine dokundurtmayacak bilinçle ve kararlılıkla yetiştiriyoruz. Ve onalara güveniyoruz. Başlarına devletin polisini, valisini bekçi gibi dikmene müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Buradan Başbakan'a sesleniyoruz. İktidar olsan da, sınırlarını bil artık."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.