Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki törenlerde gerginlik

Bursa'da alternatif kutlamayla Cumhuriyet Bayramı törenlerinin yapıldığı alana girmek isteyen TGB'li 200 kişilik grupla polis arasında arbede yaşandı. 'Andımız" afişinin asılı olduğu bir seyyar arabayla tören alanına giden kalabalık, "Türkiye laiktir laik kalacak, Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'daki törenlerde gerginlik

Setbaşı'nda Türk bayraklarıyla toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, törenin yapıldığı Atatürk Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup Maviköşe'de polis tarafından durduruldu. Hükümet aleyhine slogan atan grubun Heykel'e gidişine izin verilmedi. Polisin uyarılarına aldırış etmeyen grupla çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da gruptakilerle görüşmek için Setbaşı'na geldi.

Göstericiler, "Andımız" yazılı olan arabayı tören alanına sokmak isterken, polis buna izin vermedi. Bu esnada yere düşen bir Türk bayrağını polis aldı. Vali yardımcısının araya girmesiyle TGB'lilere Heykel'deki alanda yer gösterildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.