Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'da sektörler bir arada

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, ‘sağlık’, ‘inşaat’, ‘gıda tarım ve hayvancılık’ ile ‘perakende ticaret konseyi’ sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek, konumunu daha iyi ortaya koyabilmek ve yol haritası çizebilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO'da sektörler bir arada

BTSO, şehrin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla üretilen projelerin başında gelen sektör konseylerinden, ‘sağlık’, ‘inşaat’, ‘gıda tarım ve hayvancılık’ ile ‘perakende ticaret konseyi’ ilk çalıştaylarını yaparak, sektörlerin yol haritalarını belirlemeye başladı. Toplantıya Konsey Yöneticisi Mehmet Küçükyalçın, Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, Halk Sağlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Resul Özbek’de katıldı. Konsey yapılanmasında konuşan Esgin, “Konsey yapılanmamızda amaç katılımcılığın arttırılmasıdır. Sadece 10 kişinin veya 128 kişinin yönettiği bir Ticaret ve Sanayi Odası değil, bütün komitelere, konseylere ve bütün üyelerimize bilgi paylaşan, şeffaf bir yönetim modelidir. Sektörün paydaşlarını biraraya getirerek, konumunu daha iyi ortaya koyabilmek ve yol haritasını çizebilmek için çalışmalarımıza başladık” dedi.

Sağlık Konseyi Çalıştayı’nın üniversite, kamu ve özel sektör işbirliğine güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Esgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yerel yönetim temsilcileri, kamunun temsilcileri, BUSAD, Bursa Özel Sağlık Kuruluşları Derneği gibi sivil toplum temsilcilerinin katılımları hem bize hem Bursa’ya güç veren katılımlardır. Sadece insan sağlığı değil bizim bu yapılanmamızın içerisinde diş hekimliği işletmeleri mensupları ve veteriner hekimlik hizmeti veren işletmelerin mensupları da var. Bu da konseyimiz açısından bakıldığında, Bursa’nın lobi gücünü artıracak önemli bir unsurdur.”

İlk çalıştayında gündemi konseyden sorumlu BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Konsey Yöneticisi Berna Aşıroğlu ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. ‘Hiçbir zaman gökten gül yağmaz, daha çok gül istiyorsak, daha çok fidan dikmemiz gerekir’ diyerek sözlerine başlayan Topuk, “Konseylerimiz büyüyecek, gelişecek ve kentimize, kentlimize daha fazla iş, daha fazla aş ve güzellik olarak dönecektir. Perakende yasası ile ilgili sektörün beklentilerinin bu çatı altında belirlenmesi ilk adımımız olacaktır. Sektörümüzdeki küçük ölçekli işletmelerin korunması ve rekabet edebilmelerinin sağlanması çok önemli. AVM’ler ile geleneksel perakendecilerin iş barışı içerisinde varlıklarını korumalarını sağlayacak bir düzenleme bekliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından hazırlanan yasa taslağı, bizim gibi sektör temsilcilerinin ve kurumların görüşleriyle eminim daha da zenginleşecektir” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.