Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Araplar Bursa'ya yatırıma geliyor'

Arap Turizm Teşkilatı tarafından turizm başkenti ilan edilen Bursa Arap yatırımcıların gözdesi oldu. Sıcak suyun olduğu semtlere ilginin daha fazla olduğunu belirten turizmciler, "Bursa Ortadoğu ile olan ilişkilerinde eski günlerine geri döndü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Araplar Bursa'ya yatırıma geliyor'

Her sene yaz ve kış mevsiminde yüz binlerce Arap turisti ağırlayan Bursa, Ortadoğu için yatırım merkezi haline geliyor. Arap turistler artık Türkiye'ye seyahat için değil, yatırım yapmak için geliyor. Bursalı ortaklarıyla şehirde konut ve arazi satışını hızlandıran Arap yatırımcılar, şehir merkezinde sıcak suyun olduğu semtlerde konut yatırımı yapmayı tercih ediyor.

Kestel Saitabat bölgesinde arazi ve konut alan Araplar, Bursa'da daha uzun süre kalmak için adım atıyor. Bursa'nın 1980'li yılları öncesinde Arap ülkeleri tarafından Türkiye'de ilk tercih edilen yer olduğunu kaydeden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, son yıllarda Arapların Bursa'da bilhassa konut ve arazilere rağbet gösterdiğinin altını çizdi. Akkuş, Arapların ilgisinin Arap Turizm Teşkilatı tarafından 2013 yılında Bursa'nın 'turizm destinasyon merkezi' ilan edilmesinden kaynaklandığını kaydetti.

Bursa'nın 1980'li yılların öncesinde olduğu gibi Arap yatırımcıların gözdesi olduğuna işaret eden Akkuş, Ortadoğu'dan gelen yatırımcıların Bursa ekonomisine de katkı sağlayacağını söyledi. Akkuş, "Bizim Ortadoğu'dan gelenler sadece turist olarak da gelmiyor. Yatırım yapmak için de Bursa'yı tercih ediyorlar. Gayrimenkul alanında Bursa'ya ciddi yatırımları var. Burada hem ticaret hem iş hem de ziyaret yapıyorlar. Hem de mülk alıyorlar. Çekirge, Altıparmak, Kestel bölgesinde özellikle Saitabat çevresinde ciddi yatırımlar var. Arazi ve villa alıyorlar. Bursa'yı gerçekten çok seviyorlar. Bursa'nın dağından, yeşilinden ve denizinden etkilendikleri için ilk tercihleri Bursa oluyor" diye konuştu.

 

"1 ARAP TURİST 6 AVRUPALIYA BEDEL"

Arap turistlerin Avrupalılardan daha çok döviz bıraktığını kaydeden Akkuş, "Bursa'nın özellikle kültür yapısı Orta Doğu ile aynı. Bu yüzden Araplar Bursa'yı mesken tuttu. Arap turistin bıraktığı döviz, Avrupalı 6 turistten daha fazla. Bir Arap turist, Batılı 6 turistten daha fazla döviz bırakıyor. Çok harcama yapan bir turist kitlesi var. Biz bunlara o yüzden daha çok sıcak bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'dan gelen turistlerin artık sadece seyahat için değil, başta arsa ve villa olmak üzere gayrimenkul almak için Bursa'yı mesken tuttuğunu kaydeden Akkuş, "Bursa'da özellikle yatırım amaçlı ticari amaçlı iş yapmak için geliyorlar. Eskiden hükümetin engelleri daha fazlaydı. 20 seneye yakın Arap yatırımcılar Bursa'ya uzak kalmıştı. Ama şimdi devir değişti. Şimdi devletin destekleriyle Arap yatırımcıların yeni gözdesi Bursa oldu. Niçin Bursa oldu? Bizim halkımız Arap halkıyla özdeşleşiyor. Bizim fikilerimiz, örf ve adetlerimiz olsun onların aradıkları her güzellik biz de mevcut. Yeşillik, su, dağ ve serinlik, kendi ülkelerinde bulamadıkları huzuru burada buluyorlar. Çünkü Bursa'nın coğrafi konumu her şeye açık. 15 dakikada denize, yarım saatte dağa, 10 dakikada ormana çıkıp rahatlıyabilorlar. Bursa eski valisi Şahabettin Harput ile ortak çalışmalarımız olmuştu. Arap fuarını Bursa'da yapmıştık" şeklinde konuştu

 

"ARAPLAR'IN BURSA'YI TERCİH ETMESİNDE DİZİLER ÖNEMLİ"

Akkuş, Arapların Bursa'yı tercih etmesinde Türk dizi ve filmlerinin de önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türk filmleri ve dizileri Ortadoğu ülkelerinde yayınlanınca, onların bize bakışı da değişti. Türkiye'nin tanıtımı için katkısı olmadığını söylemek yanlış olur. Ama iş bundan sonra başlıyor. Arap yatırımcıların Bursa'ya gelmesi için daha çok destek vermemiz lazım. 1980'li yıllardaki dönem geri geliyor. Arap sermayesinin Bursa'da kalması gerek."

 

"TURİZM İŞ BİRLİĞİ, TİCARETE DÖNÜŞTÜ"

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, Bursa'nın Arap yatırımcılar için önemli bir şehir olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar Arap turistler gezmek ve görmek için Bursa'ya geliyordu. Artık turizm, ticari bir boyut kazandı. Geçtiğimiz günlerde Kuveyt'ten gelen bir grup yatırdımcıyı Bursa'da ağırladık. Onlarla ticari görüşmeler için konuştuk. Bursa'yı çok beğendiklerini söylediler. Arap yatırımcıların Bursa'yı yatırım için öncelikli görmesi bizi mutlu ediyor. Türkiye'nin Ortadoğu'daki duruşu ve sempatisi, Arapların Bursa'ya yatırım yapmasına vesile de oldu. Bu bizi mutlu ediyor. Emlak müşavirleri olarak bu tür iş birliğine açık olduğumuzu söylemek isterim" dedi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.