Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe aday adaylığını açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 2. dönem başkanlık için aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe aday adaylığını açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2. dönem için aday adaylığı başvurunda bulundu. Altepe, yeni dönemde insan odaklı hizmetlerin devam edeceğini belirterek, "Hazırız, konulara hakimiz, yeni dönemde insan odaklı hizmetler artarak devam edecek. Büyük ustamızın belirttiği gibi, bu dava millete hizmet davasıdır. Sonunda Bursa kazanacak. Bursa bu dönemde de konuşulmaya devam edecek" dedi. Altepe'nin başvurusunu İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Torun aldı

Recep Altepe'nin aday adaylık müracaatına mesaj çekilmediği ve duyuru yapılmadığı halde kalabalık bir grup katıldı. Başkan Altepe'ye eski il başkanlarından Nagip Vardar, Cafer Yıldız, bürokratlar, vatandaşlar ve bir grup partili de destek verdi.

Başkan Recep Altepe, alkışlar ve 'büyük başkan' tezahüratları altında salona girdi. Programda konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Torun, "Yerel seçimlerle ilgili olarak partimize olan teveccüh devam ediyor. İlçelerde yoğun aday adaylığı müracaatı devam ediyor. Bu talep, partimize olan güvenin ve seçimlerde ne kadar iddialı olacağımızı gösteriyor. Bir arkadaşımız aday olacak. Ancak kazanan partimiz olacak. Bir arkadaşımız aday olduğunda, aday olamayan arkadaşlarımız onunla birlikte hareket edecek, güçlü bir şekilde seçime gireceklerdir. Bugün de hayırlısıysa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe yeniden aday adaylığını açıklamak için müracaat etti" dedi.

 

"ARKADAŞLAR BİRBİRLERİNE HABER VEREREK BU TABLOYU OLUŞTURDU"

Başvuru öncesi açıklamalarda bulunan Recep Altepe, mahalli seçimlerin şimdiden Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "1,5 yıldır, parti teşkilatımız, genel merkez ve Başbakanımız uygun gördüğü takdirde hizmet etmek istediğimizi belirtiyoruz. Başvuruyu önümüzdeki hafta yapacaktık. Genel merkezden büyükşehirlerin bildirmesi üzerine yarın temayüller yapılacak. Yerel yönetimle ilgili büyükşehir başkanı olarak temayülden önce başvuru yaparsanız şık olur dediler. Başvurumuzu bugün yapıyoruz. Başvurumuzda sadece il başkanımızın odasına gelip başvuru verecektik. Biz duyuru yapmadığımız halde, bu konuda mesaj da çekmediğimiz halde, basına bildirdiğimiz için çevremizdeki arkadaşlar birbirlerine haber vererek bu tabloyu oluşturdular. Yurt dışından dahi birtakım dostlarımız katılmak istediğini beyan ettiler. Kendi ailem ve bütün dostlarıma şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

 

"ŞİMDİ 5 YIL DAHA GÖREVE TALİBİZ"

Bursa’ya hizmetin en iyisini vermeye devam etmek istediklerini anlatan Altepe, "Her ortamda da her şeyin en güzelinin Bursa’ya yakışır olduğunu belirtmek istiyoruz. Hizmetlerimize bugüne kadar yaptığımız ilçe ve büyükşehirdeki hizmetlere yeni halkalar ilave etmek için bu göreve tekrar talip olduk. 30 yılı aşan siyasi tecrübelerimiz, 20 yılı aşan belediye tecrübelerimizle 10 yıl siyasi çalışmalarımızın içinde arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda büyükşehir tecrübemiz var. Tecrübeler ışığında 2004’te Osmangazi Belediye Başkanlığına gelmiştik. Osmangazi Türkiye’de ses getirmiş, büyükşehir belediyelerinden çok daha fazla gündeme gelmişti. Büyükşehir Belediyesine geçmemiz uygun görüldü. Aynı görevde inşallah şimdi de bir 5 yıl daha talip oluyoruz" şeklinde konuştu.

 

"BİZ AVRUPA ŞEHİRLERİYLE YARIŞIYORUZ"

Şehrin gelişmesi, kalkınması ve dönüşümü için bir fırsat yakaladıklarının altını çizen Altepe, şöyle devam etti:

"İki dönem büyükşehirde görev yapacak başkanla gelişimi yaşıyoruz. Bunu her ortamda görüyoruz. Bursa’ya gelen misafirlerimiz de ifade ediyor. Belediye olarak hizmette sınır tanımıyoruz. Sahilden, dağına, her alanda hizmet etmek için tüm sorumluluk ve yetkilere talip oluyoruz. Uludağ’ın, külliyelerin, çevre yetkilerinin bize verilmesini istedik. Bursa için heyecan duyuyoruz. Altının değerini sarraf bilir deyip bizler de en güzel şekilde uyguladık. Koşan, yaptıklarını yeterli görmeyen, örnek şeffaf katılımcı uyumlu yönetim olmaya gayret ettik. Kentin tüm rantını kente bırakma konusunda hassasiyet gösterdik. Bursa’yı dünya, kalite, sağlıklı yaşanabilir kent yapma gayretinde olduk. Bursa 25 dalda dünyaya örnek oldu. Bursa’yı üst noktaya taşıma konusunda önemli bir performans ortaya koyduk. Bursa’nın demir ağlarla örüleceğini açıkladık. Raylı sistemlerde en önemli merkez yapacağız dedik. Tüm dönemde yapılandan fazla raylı sistem yapıldı. Bursa 1-2 yıl içinde dünyanın gözdesi olacak. Dünyada 6.ülke olarak bu kapsama girdik. Bunun merkezi Bursa oldu. Bursa’da raylı sistemlerde liderlik var. Spor kenti olacağız demiştik. En büyük İstanbul’dan daha fazla spor yatırımı yaptık. Bursa’nın turizmine yönelik yatırımlar yaptık. Bursa’da restore e dilmedik tarihi eser kalmadı. Bursa’ya marka eser ve anıtsal yapılar kazandırdık. Büyükşehir Belediye binasından, bilim merkezine, stadyuma, tramvay hatlarına kadar. Yol ve köprü inşaatlarından gemilere kadar. Deniz uçağından teleferiğe, Bursa çarşıları yenilendi. UNESCO’ya örnek olduk. Biz Avrupa şehirleriyle yarışıyoruz. Avrupa’nın birçok şehrinden daha ileri durumdayız."

 

"İSTİKRAR SÜRSÜN"

"Hazırız, konulara hakimiz, yeni dönemde insan odaklı hizmetler artarak devam edecek" diyen Altepe, Bursa'da istikrar yaşanacağına işaret ederek, "Bursa’da mutlaka en az 2 dönem belediye başkanlığı yapılması gerektiğini eski başkanlarımız da söylüyor. Büyük ustamızın belirttiği gibi, bu dava millete hizmet davasıdır. Sonunda kazanan Bursa olacak. Bursa bu dönemde de konuşulmaya devam edecek. Geçtiğimiz dönemde en çok konuşulan şehir Bursa oldu. Proje ve vizyonuyla Bursa her konuda öncü durumda. Yeni dönemde de bu devam edecek. Bu konuda gerekli aşamalar kaydedildikten sonra iş başına geldiğimiz zaman durmak yok, yola devam. Her şey Bursalılar için diyoruz" dedi.

Toplantıya Başkan Altepe'nin eşi, eski başkanlardan Cafer Yıldız, Nagip Vardar ile çok sayıda partili, bürokrat ve vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından Altepe, adaylık başvuru dosyasını Cemalettin Torun’a teslim etti.

 

RECEP ALTEPE KİMDİR?

1959 yılında Bursa Elmasbahçeler Mahallesinde doğdu. İlkokulu Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu, Ortaokulu Yıldırım Beyazıt Lisesi, Liseyi ise Tophane Teknik Lisesi'nde okudu. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Altepe, askerliğini 1982-1983 yılları arasında Yedek Subay olarak yaptı. Altepe, 1983 yılından itibaren kendi firması; Kalorifer, Buhar Kazanı İmalatı, Isıtma, Soğutma Tesisatı ve proje işleri alanında faaliyet göstermektedir. Siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 1994 yılından itibaren İl Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, bir yıl Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği görevi yaptı. 1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Meclis Üyeliğine ayrıca BUSKİ Genel Kurul Üyeliğine seçildi. 1999 yılındaki seçimlerde de aynı görevlere seçilen Altepe, yaklaşık 10 yıldır bu görevleri yürütmüştür. Ayrıca İmar, Bütçe, Mali İşler ve Ulaşım Komisyonlarında görev yaptı. 1983 yılında evlenen Altepe 2 kız, 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır. 2004 yılında yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkanlığı'na ardından 2009 Yerel Seçimlerinde ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin de başkanıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.