Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman papazlardan Bursa’ya dinler arası tanıtım ve eğitim gezisi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) öncülüğünde başlatılan ‘Dinler Arası Tanıtım ve Eğitim Gezisi’ projesi kapsamında Almanya’nın Hessen eyaletinden Bursa’ya gelen heyet, bir dizi gezi ve inceleme yapıyor.DİTİB sorumlusu...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman papazlardan Bursa’ya dinler arası tanıtım ve eğitim gezisi
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) öncülüğünde başlatılan ‘Dinler Arası Tanıtım ve Eğitim Gezisi’ projesi kapsamında Almanya’nın Hessen eyaletinden Bursa’ya gelen heyet, bir dizi gezi ve inceleme yapıyor.

DİTİB sorumlusu Selçuk Doğruer başkanlığında Bursa’ya gelerek, başta Hıristiyanlık açısından son derece önemli olan İznik olmak üzere tarihi ve dini yerleri gezen papaz heyeti, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Heykel valilik binasında gerçekleşen programda karşılıklı ziyaretlerle önyargıların yıkılması gerektiği belirtildi. Protestan kilisesi sorumluları Andreas Herrmeann ve Susanna Faust başkanlığında Bursa’da bulunan papaz heyeti, özellikle okullarda dini eğitim konusunda bilgi alacak.

Projenin fikri; Bursa ve Hessen eyaletinin kardeş şehir olmalarından doğarken, Adalet, Avrupa ve Uyum Bakanı Jörg Uwe Hahn’ın Bursa ziyareti sonrasında sunduğu fikir, DİTİB Hessen Eyaleti Birliği ve Protestan kilisesi temsilcilerinin dinler arası Türk-Alman Tanıtım ve Eğitim Gezisi şeklinde gerçekleştirildi. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın misafiri olan Alman dini heyet, okullarda dini eğitimi araştırmanın yanı sıra dini mekanları da gezecek.

"BU ZİYARETLER ÖNYARGILARI YIKAR"

Ziyaretin önyargıları yıkacağına dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, Bursa ile Hessen eyaletinin kardeş şehir olduğunun altını çizerek, “Bu ziyaretler toplumlar arasındaki önyargıları ve dini inanışlar arasındaki önyargıların giderilmesi açısından son derece önemlidir.” dedi.

Özellikle İznik’in Hıristiyanlık açısından da çok önemli merkezlerden biri olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, bu ziyaretin önemli sonuçları olacağını sözlerine ekledi.

Misafir din görevlileri de sıcak karşılamadan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, önyargıların giderilmesi açısından bu ziyaretin çok önemli olduğunu belirtti.

DİNİ EĞİTİM KONUSU MASAYA YATIRILDI

DİTİB Hessen Eyaleti sorumlusu Selçuk Doğruer ise DİTİB olarak Almanya’da projeyi başlattıklarını anlattı. Doğruer, şunları söyledi: “Hessen eyaleti bölge görevlisi olarak Protestan kilisesi ile Bursa müftümüz ile bu projeyi paylaştık. 9 tane kilise papazı, il ve ilçe müftüsü düzeyinde papazlarla birlikte diyalog görevlileri ile birlikte toplam 14 kişi olarak Bursa’ya geldik. Uyum bakanlığımız da bu projeye himayelik yapıyor. Bizim için önemli bir proje, iki bölge arasındaki kardeşlik çalışmaları kapsamında dini eğitimi işliyoruz. Konu olarak dini eğitim, resmi okullardaki, özel okullardaki ve Kur'an kurslarındaki dini eğitim. Tasavvufi dini eğitim ve üniversitedeki dini eğitim konusunda da bilgi alıyoruz. Gelecekte de buradan dini adamlardan oluşan bir heyeti de Almanya’da kilisede misafir etmek istiyorlar.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.