Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Şahin: Anayasa hedefinden vazgeçmeyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yandımcısı Mehmet Ali Şahin, parti olarak Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu hedefinden vazgeçmediklerini ifadene ederek, "Yeni anayasa Türkiye'de temel hak ve özgürlük alanının genişletilmesi ve demokratik standartların işletilmesi bakımından çok önemli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Şahin: Anayasa hedefinden vazgeçmeyeceğiz

Bursa AK Parti İl Başkanlığı'nın temayül yoklamasının koordinatörlüğünü yapmak üzere şehre gelen Şahin, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şuana kadar komisyonun yeni bir anayasa metni ortaya koyamadığını belirten Şahin, ancak yeni anayasanın 60 maddesini teşkil edecek bir mutabakat metni oluşturduklarını söyledi. Şahin, "Bazı siyasi partilerin daha sonra değerlendirmeleri sonucu bazı madde ve fıkralar ile ilgili tereddütleri olsa da yeni anayasada AK Parti olarak 60 maddelik mutabakat olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 60 maddeyi yasalaştıralım diye yaptığı öneriye bazı siyasi partiler çok mesafeli yaklaştı. Ancak son açıklamaları ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda olumlu düşünceleri olduğunu ifade etti. CHP, yetkili kurullarında görüşmek için bir süre istedi. Şuanda CHP bu konudaki cevabını bekliyoruz. Sanıyorum MHP, 60 maddeli anayasaya değişikliğine destek vermeyecek. Ama komisyonda bir taraftan çalışmalarına devam edecektir. Eğer yeni mutabakatlar olursa onlarda ilave edilmek sureti ile anayasanın tamamı değilse de bir kısmı değiştirilmesi Türkiye'nin temel hak ve özgürlük alanını genişletilmesi ve demokratik standartların işletilmesi bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden yasalaştıralım dedik. Bu 60 madde Türkiye'deki vatandaşların hayatında çok önemli değişikliklerin olduğunu görüyoruz. Biz AK Parti olarak düşüncemiz 60 maddenin meclisten geçerek yasalaşmasıdır. Biz AK Parti olarak Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu hedefinden vazgeçmedik. Bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi budur. Şimdi veya imkan bulduğumuzda gelecekte Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmayı mutlaka gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"USTALIK DEĞERLENDİRMESİNİ MİLLETİMİZ YAPACAKTIR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geri çekilmesi konusunda gündemlerinde bir çalışma olmadığını vurgulayan Şahin, AK Parti'nin ustalık konusundaki sorularına da yanıt verdi. Kasım ayının 9'unda kalan kalan 14 büyükşehir belediyenin temayül yoklamaları yapılacağını ifade eden Şahin, 16 VE 17'sinde ise diğer 51 ilin yoklamaları gerçekleştirileceğini söyledi. Temayül yoklamaları ve anket sonuçlarına göre belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını açıklayan Şahin, "Kasım oyunun ortalarından itibaren belediye başkan adaylarımızı açıklamaya başlarız. 2002 yılında başlayan AK Parti idaresinin ustalık değerlendirmesini milletimiz takdir edecektir. Türkiye sürekli gelişiyor ve büyüyor. İnsan gözünün önündekinin geliştiğini göremez. Ama Yurt dışından gelenler Türkiye'deki değişimi fark ediyor. vatandaşımız bu kıyaslamayı yaparak notu veriyor. 30 mart seçimleri AK Parti'nin yerel seçimlerde ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.