Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa istedi, Ankara verdi

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 00:01

Hatırlarsak, henüz daha 2 hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bursa’yla ilgili müjdeleri Bursa’da ciddi bir heyecan yaratmış, kentsel dönüşüm, meydanlar ve hanlar bölgesi düzenlemeleriyle ilgili güzel haberler, yatırımlar, geleceğe yönelik Bursa adına umut ve mutluluk duymamızı sağlamıştı.

Şimdi de, Spor Bakanlığının Bursa ile ilgili önemli desteğiyle şehrimizde yüzler gülüyor.

 Neredeyse bir aydır Ankara’yı aşındıran Milletvekillerimiz, Belediye Başkanları, bürokratlar sonunda istediklerini aldılar ve Ankara’da düzenlenen protokol ile Bursa için yapılması planlanan spor yatırımları karara bağlandı. Protokol Gençlik ve Spor Bakanı Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İlçe Belediye Başkanları arasında imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen toplantıya Bursa Protokolü de yoğun katılım sağladı. Alinur Başkanın yanı sıra, Bursa Valisi Yakup Canpolat, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Ayhan Salman ve İlçe Belediye başkanları tam kadro oradaydı.

İmzalanan protokolün içeriğine bakacak olursak, Bursa’ya 70 milyon TL’ lik bir yatırım, Büyükşehir belediyesinin öncülüğünde direkt bakanlık desteği ile yapılacak. Harmancık’tan Kestel’e ve Yenişehir’e varıncaya kadar her ilçe bu destekten payını alacak. Devam eden spor projeleri tamamlanacak, kimisi yenilenecek,  ayrıca yeni tesisler yapılarak sporun ve sporcunun yanında olunmaya devam edilecek. Merinos Stadyumunun zemini yenilecek, Vakıf Kent Park içindeki spor tesisler, spor salonu ve kamp merkezi inşaatı tamamlanacak. Kestel Alaçam Gençlik Kampı, Akçalar Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası, Mustafakemalpaşa Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi gibi projeler gerçekleştirilecek, Fidyekızık Spor Tesisi yenilenecek. Öte yandan bakanlığın Türkiye genelinde “10 bin Pota”  projesi kapsamında Bursa’ya yüze yakın sokak basketbolu sahası kazandırılacak.

Doğrusu, belediye bütçelerinin kısıtlı olduğu bir zamanda, bu 70 milyon TL lik kaynağın belediye bütçelerinden değil de direkt ilgili bakanlığın bütçesinden karşılanması Bursa için önemli bir kazanç. Ne demiş atalarımız, iş bilenin kılıç kullananın. Bursa çok yakın bir tarihte, yerel kaynakların stadyuma nasıl gömüldüğünü henüz unutmadı. Demek ki, bu işler bu şekilde de çözülebiliyormuş. Başta Alinur Başkan olmak üzere emeği geçenleri kutluyoruz. Sporun tabana yayılması, sportif faaliyetlerden ulusal ve uluslararası derecelerin gelmesi bu yatırımlarla sağlanabilir ancak. Bursa istedi, Ankara gereğini yaptı. Artık sıra, turnuvalarda derece yapmaya, madalyaları toplamaya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.