Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Haber’de yılın son konukları: Zafer Işık ve Atilla Ödünç

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 00:01

2019 acısıyla tatlısıyla geride kaldı. Dünyada, Türkiye’de ve Bursa’mızda önemli gelişmeler yaşandı.

Biz de Bursa Haber ailesi olarak gündemi günü gününe takip ettik sizlerle paylaştık, sizleri haber anlamında bilgilendirmeye çalıştık.

Bursa Haber Gazetesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019 senesinde de önemli konukları ağırlayarak Türkiye’nin en güçlü ihracat ve üretim kenti Bursa, ile ilgili gelişmeleri sizler adına sorduk konuklarımızdan aldığımız bilgileri paylaşma fırsatını yakaladık.

2019 yılına veda ederken son günleri Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve Atilla Ödünç ile gerçekleştirdiğimiz programlarla tamamladık.

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile daha çok Gemlik’te üretilmesi beklenen yerli otomobil konusunu ele aldık. Yerli otonun üretilmesi konusunda 20 ilin yarıştığı ve en güçlü ilin Bursa olmasını şu nedenler açıkladı bizlere.

Birincisi Türkiye’de otomobil denilince akla ilk gelen Bursa’nın olduğu…

Bursa’da birikmiş bir bilgi ve tecrübenin hakim olduğu…

Bursa’nın konum olarak özellikle Gemlik’in iki otobana giriş ve çıkışlarının olduğu İstanbul, İzmir ve diğer illere yakın olması..

Ak Parti Bursa olarak gerek il başkanı Salman’ın gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, gerekse Hakan Çavuşoğlu ve diğer vekillerle birlikte Ankara’da çok çabaladıklarını ve sonuca baktığımızda bu şehir için çalıştığımızı görüyoruz dedi.

Zafer Işık, Bursa’nın Ankara’da lobisi yok sorusu üzerine ise  şunları söyledi.

Uyum ve iletişim Bursa’ya yansıdı diyerek bazı örneklerle Bursa için yapılanları sıraladı.

100 bin sosyal konut projesinde TOKİ’den alınan pay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’ya öenmli projeleri ve müjdeleri, Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda yapılan protokol ile spor etkinliklerinde alınan pay, Şehir Hastanesi’nin kısa bir sürede bitirilip halkın hizmetine sunulması, Ulaştırma Bakanlığı’nın Emek-Şehir Hastanesi raylı sisteme entegre edilmesi çalışmaları, Sadece Bursa merkezine değil aynı zamanda ilçelerde yapılan, yapılması planlanan projeler diye sıraladı.

2019’u geride bırakırken yılın son gününde ise AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Dışişleri Komisyonu Üyesi olan Atilla Ödünç oldu.

Aynı zamanda inşaat yüksek mühendisi olan Ödünç'ün saptamalarını dinleyerek not aldık.

Ödünç ile inşaat sektörü üzerine önemli konu başlıklarını değerlendirdik. İnşaat sektörünün 2018’in ikinci yarısından sonra gerek dünyada gerekse ülkemizde bir daralmanın yaşandığı ve bunu faizlerin yüksek olmasına vatandaşın kredi çekmemesine bağladı. Ancak son birkaç aydır bu daralmayı önlemek için ciddi adımların atıldığını söyledi.

Bu bağlamda sektörün beklediği faiz indirimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak ayı içerisinde duyurmasını beklediklerini ifade eden Milletvekili Atilla Ödünç, “sektörün beklentilerine hükümetimizin karşılık vermemesi elbette mümkün değil. Türkiye’nin geçmişine baktığımızda, inşaat sektörü açısından en verimli yılların 2008-2018 yılları aralığın olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin Suriye, Libya, Irak üzerinde gerçekleştirdiği barışçıl diplomasi ekonomik açından da ülkemize kazandırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel dünya ile mücadelesi inşaat sektörünün Ak Parti ile güç kazanmaya devam edeceğini” ifade etti.

Daha sonra ulaşım alanındaki gelişmeleri de bize aktaran Ödünç, “yurdun her tarafında, şehirleri birbirine yaklaştırdık. Hava, kara ve deniz ulaşımlarına yapılan yatırımlarla hem güvenli hem hızlı hem de konforlu ulaşım imkanı sunuldu. Vatandaşlarımızda bunun farkında. Bu yatırımların devamı gelecek. Ülkemizi imar etme noktasında çalışmalarımız sürecek.” dedi

Vekil Ödünç’ün üzerinde önemle durduğu başka konu sağlık alanı yönündeki kazanımlar oldu.

Ödünç, Bursa’nın hem bölgede hem de Türkiye’de önemli bir sağlık noktası haline geldiğini belirterek Bursa’ya kazandırılan hastanelerle ilgli diğer hizmetlerin hepsinde olduğu gibi çok fazla bilgi kirliliği yapılıyor dedi. Büyük projelerin haliyle bazı aksaklıkların normal olacağını vurgulayan Ödünç, ilerleyen zamanlarda her alanda ve sağlık alanında bu aşamaları da aşarız dedi.

Sonuç olarak 2019 yılını geride bıraktık bu sene içerisinde özellikle Bursa’ya önemli projeler gerçekleştirildi. Bu hafta konuğumuz olan Zafer Işık ve Atilla Ödünç’ün ortak görüşü ise şöyle;

“Halkın içinden çıktık, halk kadarız. Halk kendinde ne görüyorsa, biz de o kadar görüyoruz. Halk bizi ne kadar yönlendirirse biz de o kadar çalışırız. Tek gücümüz halktır” diyerek bu konuda 18 yıldır olduğu gibi bundan sonra da halkın desteğini almaya devam edeceklerini altını çizdiler.

Biz de Bursa Haber olarak vekillerimize gerek Ankara’da gerekse Bursa’daki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Her şey Bursa için diyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.