Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Haber’de önemli konuklar ve yoğun gündem

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 00:00

Bursa Haber Gazetesi haftaya önemli konuklarla ve yoğun bir gündemle başladı.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen, Bursa Haber Gazetesi’nde haftanın ilk konuğu oldu.

TBMM’de savunma sanayide görev alan Refik Özen, tam bağımsız Türkiye olma yolunda savunma sanayine yapılan milli yatırımların çok önemli olduğunu söyledi. Bu bağlamda yerli ve milli teknolojik yatırımlarla Türk savunma sanayisi güçlü altyapısı ile istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor diyerek savunmanın devletlerin varlığı için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Özen, bu vatana hizmet için heyecanımız var diyerek şunları söyledi. ”Senelerdir konuşulan ama çözülemeyen birçok yeniliği hayata geçirerek gerek Bursa gerekse Türkiye ciddi mesafe kaydetti dedi. Aynı zamanda Türkiye’ye karşı 2018’in ikinci yarısından sonra yoğun bir finansal saldırının olduğu, tüm engellemelere rağmen kimseye boyun eğmeden her alanda daha güçlü bir Türkiye için çalışacağız” dedi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen, savunma alanında günümüze kadar neler yapıldı sorusuna bize şu açıklamayı yaptı

2002 yılında yaklaşık 5,5 milyar dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken bugün 11 katlık bir artışla 60 milyar dolarlık proje hacmine ulaştı. 2002 yılında 1 milyar dolar olan ciro rakamı 2018 yılında 8 milyar 760 milyon dolara yükseldi. Yine, 2002 yılında yalnızca 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatı, bu yılın ilk on bir ayında yaklaşık 2,5 milyar dolar oldu. AR-GE harcaması 1 milyar 448 milyon dolara çıktı. Bugün, gururla söyleyebiliriz ki dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında 5 firmamız bulunmakta. ANKA insansız hava aracı yerli motorla ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmiş olup milli muharip uçak çalışmalarımızda takvimi hızlandırıldı. Tasarımdan üretimine her aşamada yerli olacak savaş uçağımızı inşallah, 2023 yılında hangardan çıkarmış olacağız. Bu gurur kaynağımızı tüm dünyaya göstermenin mutluluğunu da hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Türkiye hepimizin ortak meselesi savunma da ülkeler için hayati öneme sahip. Daha güvenli yarınlar için savunma yatırımlarına önem verilmeli ve desteklenmeli.

Bursa Haberin diğer önemli konuğu Bursa’da ‘Vekil burada Vekil her yerde’ mottosuyla halkla sürekli iç içe olan sorunları dinleyen çözümü için çaba sarf eden AK Parti Bursa Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi ve Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olan Mustafa Esgin oldu.

Doktor vekil olan Esgin, hem sağlık alanında hem de gündemin önemli konuları hakkında bizlere önemli bilgiler verdi.

Bu toplumun içinde çıkmış, bu toplumun değerlerini bilen biri olarak hangi görev verilirse verilsin memnuniyetle yapacağız diyen Esgin, Bursa’yı tanıyan, bilen ve Bursa siyasetinde uzun yıllardır aktif çalışan biri.

Bu bağlamda iletişim yönü de güçlü olan Dr. Mustafa Esgin vekil olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bize öncelikle Bursa’da sağlıkta yapılan yatırımlardan bahsetti. Bursa’ya bugüne kadar 68 sağlık yatırımı yaptık diyerek Bursa’da gerek ilçelerin gerek Bursa’nın sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Bu bağlamda Şehir Hastanesi hizmeti ile ilgili de bazı çevrelerin özellikle algı operasyonlarıyla talihsiz açıklamalar yapıldığına işaret etti. 6 hastanenin birleştirilmesiyle güzel bir sağlık alanı Bursa’ya ve bölgeye kazandırıldı. Ulaşım ile ilgili ortaya atılan söylemler için de Şehir Hastanesi’nin sadece Bursa merkez için yapılmadığı ilçelere ve bölgedeki çevre illeri kapsayacak şekilde dizayn edildiğini vurguladı.

Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanan Devlet Hastanesi hakkında da konuşan Esgin, hastanenin depreme karşı dayanıksız ve bu haliyle hizmet vermesi risk teşkil ediyordu diyerek, yeni yıl ile birlikte depremsellik izolasyon sürecini hızlıca tamamladıktan sonra çok bir süre içerisinde yeniden Bursa halkına hizmet vereceği müjdesini de verdi.

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin ne zaman bitirileceği konusunda da bize şu açıklamalarda bulundu

Bu konuda samimi bilgiler veren Esgin, 97.279 m² arsa üzerine ve 1.228 yatak kapasiteli hastanenin inşaat aşamasının yüzde 40’ının tamamlandığı, ödenek sıkıntısının olmadığı sadece yüklenici firmanın sıkıntısından dolayı tasfiye sürecinin başlandığı yeni ihale ile önümüzdeki dönemde çok hızlı bir şekilde tamamlanarak tam donanımlı bir hastane olarak Bursa halkının hizmetine sunulacağını söyledi. Son olarak Bursa’nın doktor vekili Esgin, özellikle sağlık alanındaki gelişmelerin gönüllü takipçisi olacağını belirtti. Biz de vekilimize bu konuda ve diğer konularda gönülden başarılar diliyoruz.

Bursa Haber’in bir başka gündem konuğu AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın oldu.

Bursa’da iki dönemdir vekillik görevini icra eden Aydın, memuriyet hayatının verdiği tecrübeyi meclise taşıdı. Birçok konuda deneyimi olan Aydın, tek amacı ise milletin gönüllerine dokunmak ve güzel kalıcı bir iz bırakmak…

Müfit Aydın ile birçok konuda fikrini sorduk. Görüşlerini aldık. Kanal İstanbul’un çevresel etkilerini sorduk.

Kendisinin 17 yıl Çevre İl Müdürlüğü görevini yaptığını belirterek bu işin bütün boyutlarıyla incelendiği, artısı eksisi hesaplanarak geleceğe yönelik alına bir karar olduğunu vurguladı.

“İstanbul bütün Türkiye’yi besleyebilir; fakat tüm Türkiye İstanbul’u besleyemez” diyen Aydın, Kanal İstanbul oraya can damarı olacak dedi.

Ülkede milli meselelerde bile ‘Hayırcı’ bir tavır sergileyen muhalefetin bu konuda ve diğer milli ve yerli konularda gereksiz bir algı operasyonu yaptığı yaparak milletimize kötülük yapıyor. Hepimiz ilgilendiren adımlarda birliktelik sergilediğimizde güçlü ülke olacağız dedi.

TÜRKİYE’NİN YERLİ OTOMOBİLİ

Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden yerli otomobil nasıl ve nerede kurulacağı merak konusuydu. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce Resmi Gazete’de imzaladığı Bursa’da üretimi olacak bilgisiyle Bursa İş Dünyası’nı memnun etti. Daha sonra muhteşem bir lansmanla tanıtımını yaparak meraklar giderildi.

Üretimi Bursa Gemlik’te TSK’nın arazisi üzerinde fabrika kurulacak.

Yerli otomobil üretiminin Bursa’da yapılacak olması şehrin dinamizmine güç katacaktır. Bursa`ya yapılacak bu yatırımın

Bursa’ya issiz oranına bakıldığında doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 25 bin kişinin hayatına dokunacak.

Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun diyor, emeği geçen tüm paydaşları tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.