Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzüne kavuşacağı günü bekliyor

Av tüfeğini temizlediği sırada içindeki fişeğin patlamasıyla gözlerini, çenesini ve burnunu kaybeden Ahmet Civan, bir vatandaşın maddi desteğiyle ilk ameliyatını oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2015 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzüne kavuşacağı günü bekliyor
  2013 yılında av tüfeğini temizlerken tüfeğin içinde fişeğin patlaması sonucu Ahmet Civan’ın yüzünde ağır hasar oluştu. Olayı İHA'nın haberinden öğrenen ve ismini vermek istemeyen bir yardımsever Civan’a yardım elini uzattı. Yardımsever vatandaş T.S., Civan’ın ameliyat masraflarının büyük bir bölümünü karşıladı. Civan’ın ilk ameliyatı geçtiğimiz günlerde Hacettepe Üniversitesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Nasır tarafından yapıldı. Doç. Dr. Nasır tarafından Civan’a ilk ameliyatında üst damağı doldurma, burun temelini hazırlama ve ağzını genişletme işlemleri uygulandı.

  “KONUŞMAM BİRAZ DAHA RAHATLADI”
  Ameliyat sonrası İHA muhabirine konuşan Ahmet Civan, ameliyat öncesine göre daha iyi olduğunu belirterek, “Konuşmam biraz daha rahatladı. İlerleyen zamanlarda inşallah daha iyi olacak, hocam öyle söyledi. İlk operasyonda üst damağımdaki boşluğu kapattı, burun temelimi hazırladı, ağzımı biraz daha genişletti. Diğer ameliyatlarımda kaburgalarımdan alacağı kıkırdaklarla burun çıkıntılarımı yapacak. Alnımda doku büyütüp burnumu yapacak. Ameliyatım yaklaşık 9 saat sürdü” dedi.
  Uyku problemiyle ilgili olarak Civan, “Şu an için bir gelişme yok. Hocama sordum, 'Burun hava yolların açıldığı zaman rahatlayacaksın' dedi. Suratımdaki şişlikler indiğinde yemek yemeye başlayacağım. En sonunda dişlerim takılacak” diye konuştu.



  “BÜTÜN DUALARIM ONUNLA”
  Ameliyat masraflarını karşılayan T.S. için Civan, “Öncelikle elini öpüp teşekkür etmek isterim. Allah razı olsun, hakkını helal etsin. Bütün dualarım onunla. Bütün gece dua ediyorum. Burada tespihim var, her gece tespih çekiyorum” ifadelerini kullandı.
  Civan, bundan sonraki süreçte üç ana operasyon daha geçireceğini kaydetti.
  Civan’ın odasındaki boks eldivenleri, kum torbası ve kendi yaptığı ağırlık aletleri ise dikkat çekti. Odasının duvarlarını kaza öncesine ait çekilmiş fotoğraflar süsleyen Ahmet Civan, ameliyat parasını biriktirebilmek için her gün Kızılay’da mendil, ıslak mendil ve yelpaze gibi ürünler sattığı tezgahını açıyordu.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.