Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunus Aydın: 'Üretmekle meşgulüz'

'Yeni normal'e ilişkin konuşan Uludağ Organize Sanayi Başkanı Yunus Aydın, sanayicinin salgın döneminden kötü etkilendiğini ancak şu anki tek gundemlerinin üretmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2020 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunus Aydın: 'Üretmekle meşgulüz'

Uludağ Organize Sanayi Başkanı Yunus Aydın Bursa Haber’e gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde iş dünyasının yaşadıklarına değinen Başkan Aydın, ‘Pandemi dünyayı olumsuz etkileyen bir süreç. Türkiyenin 7. büyük Organize Sanayi Bölgesi, Bursa’nın 3. büyük Organize Sanayi Bölgesi olarak yaklaşık 20 bin çalışanı olan bir bölgeyiz. Organize Sanayi bölgeleri çalışma kapasitelerini elektrik ve doğalgaz tüketimleriyle gözlemleyebiliyor. Elektrik ve doğalgaz tüketimlerinde pandeminin ilk dönemin de yüzde 33’lere düştük , şu anda yüzde 70’lere geldik. İnşallah halkımız daha duyarlı olur, mesafeyi korur, dikkat ederse bizim açımızdan da iyi olacak. Bizim açımız demek; ülke ekonomisi demek; Ülke ekenomisi demek; İhracat demek, ülkemizin döviz kazanması demek.Biz üretmekle meşgulüz. Buradaki sanayicilerin tamamı üretime dayalı olduğu için istihdam da söz konusu. Onun için halkımızın daha duyarlı olmasını istiyorum. Ama en önemli konu bizim beklediğimiz yüzde 100’lere tekrar ulaşabilmek. İkinci dalgadan bahsediliyor, umarım yaşanmaz. Yaşanırsa da, tedbir şart’ dedi.

NORMALLEŞME DÖNEMİ

Normalleşme dönemine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Yunus Aydın, ‘Millet olarak özgürlüğümüze çok düşkünüz. Milli ve dini konularda nasıl hassa davranıyorsak, bu dönemde de hassas davranmalıyız. Üretmek çok önemli, üretmek için de sanayiciye hizmet çok önemli. Sanayiciye hizmet edebilmenin en önemli gayesi elektrik fiyatlarını istediğimiz fiyatlara çekebilmek, doğalgazı aksatmadan halkımıza hizmet sunabilmek, sanayinin yüzde 100 üretim kapasitesine gelmesini bekliyoruz. Problemli bir dönemden geçiyoruz, ürettiğimiz malı dünyaya pazarlamamız gerekiyor. Ülkemize hizmet anlamına geldiği için bu dönemde daha hassas davranarak, işçilerimizi de uyararak, pandemi sürecini ülke olarak iyi atlatalım derken sanayi olarakta iyi atlatmamız lazım, iyi atlatırsak,üretime devam edersek, hem ülkemize, hem çalışanlarımıza hem de bölgemize hizmet etmiş oluruz’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.