Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yöresel ürünlere büyük ilgi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen ’Yöresel Ürünler Günleri’ ilgi gördü.Başta Mustafakemalpaşa tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde son yıllarda bölgenin lokomotifi haline...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yöresel ürünlere büyük ilgi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen ’Yöresel Ürünler Günleri’ ilgi gördü.

Başta Mustafakemalpaşa tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde son yıllarda bölgenin lokomotifi haline gelen Mustafakemalpaşa, kırsal kalkınmanın temeli olan doğal gıda ürünlerinden orman ürünlerine kadar sahip olduğu lezzetleri, ’Elimizden yöremizden’ sloganıyla açılan sergiyle tanıttı. Kırsalda yetişen ürünlere yeni pazarlar sağlanması maksadıyla gerçekleştirilen ’Yöresel Ürünler Günleri’nin Adnan Menderes Meydanı’ndaki açılışına protokol mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Mustafakemalpaşa, Bursa’nın en büyük bölgelerinin başında geliyor. 131 mahallesiyle üretimde pozitif değer taşıyan bir çok özelliği var. Biz, bize ait değerlerle özeliz. Ürettiğimiz her şeyi paylaştığımız kadar değerliyiz. Dağında ayrı, ovasına ayrı ürünlerin yetiştiği bu coğrafyada üreten her insanı destekliyoruz. Bu da doğal yaşamı ve oradan yetiştirilen ürünleri fark etmekle, üreticilerimize yeni ekonomik alanlar açmakla oluyor. İlki düzenlenen bu tanıtım günlerinde 140 iştirakçi var. Akçapınar’ın kara incirini, Paşalar’ın yoğurdunu, Çeltikçi’nin biberini artık bütün Türkiye tanıyacak. Bunun yanında ustaların elinden çıkan baston, kasnak ve yayık gibi el emeği ürünler de bir miras olarak geleceğe taşınacak. Yöresel Ürün Tanıtım Günleri, kıyıda köşede kalmış mahallî lezzetlerin coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmelerle tescil edilmesine ve daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olacak" dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise incir ve zeytinin aynı bölgede yetiştiğini, 20 çeşide ulaşan biber üretiminin bölge ekonomisine değer kattığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.