Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yöresel ürünler pazara çıkıyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin ticari hayatına değer katan ürünler ilk kez düzenlenen sergiyle Türkiye gündemine taşınıyor.Başta Mustafakemalpaşa tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yöresel ürünler pazara çıkıyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin ticari hayatına değer katan ürünler ilk kez düzenlenen sergiyle Türkiye gündemine taşınıyor.

Başta Mustafakemalpaşa tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde son yıllarda bölgenin lokomotifi haline yükselen Mustafakemalpaşa, kırsal kalkınmanın temeli olan doğal gıda ürünlerinden orman ürünlerine kadar sahip olduğu bütün mahalli lezzetleri, ’Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nde gün yüzüne çıkarıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde ’Elimizden Yöremizden’ sloganıyla gerçekleştirilen organizasyon, 21-22 Ekim tarihlerinde Adnan Menderes Meydanı’nda kapılarını açacak.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsalda yetişen ürünlerin tanıtım ve satışının sağlanması maksadıyla yapılan Yerel Ürünler Sergisi’nin üretici ve alıcıyı buluşturarak bölge ekonomisine ciddi bir hareketlilik kazandıracağını söyledi. Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçenin dayanıklı gıda ürünlerinin yanı sıra geleneksel ev lezzetlerine de sahip olduğunu hatırlatan Sadi Kurtulan, "Bölgemizde üretim mekanizmasının iki boyutu var. İlkini dayanıklı gıda ürünleri oluşturuyor. Bereketli topraklarımızda yetişen sebze, meyve, ceviz ve asma yaprağı gibi çeşitli lezzetler paketlenerek üreticiye sunuluyor. Üretimin diğer boyutunda ise organik lezzetler var. Karaoğlan’ın kuru fasulyesi, Akçapınar’ın kara inciri, Onaç ve Dorak’ın defnesi gibi daha bir çok yerden toplanan yüzde yüz doğal ürünlerle birlikte kasnak ve yayık gibi orman ürünlerinden elde edilen ev araç gereçleri de bu sergide yerini alacak. Yöresel Ürün Tanıtım Günleri, kıyıda köşede kalmış mahalli lezzetlerin coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmelerle tescil edilmesine ve daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olacak. Tüm üreticilerimizi bu sergiye davet ediyoruz" dedi.

Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nin açılışı, 21 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da Adnan Menderes Meydanı’nda yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.