Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da enerji tasarrufu

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 94 parkın aydınlatma armatürlerini değiştirerek yüzde 73 tasarruf sağladı.Daha önce belediye hizmet binasında kullanılan eski tip ampulleri son teknoloji ürünü led ampullerle değiştirerek yüzde 30 tasarruf...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım’da enerji tasarrufu

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 94 parkın aydınlatma armatürlerini değiştirerek yüzde 73 tasarruf sağladı.

Daha önce belediye hizmet binasında kullanılan eski tip ampulleri son teknoloji ürünü led ampullerle değiştirerek yüzde 30 tasarruf sağlayan Yıldırım Belediyesi, tasarruf seferberliğini ilçe genelinde yaygınlaştırıyor. 33 mahalledeki 94 parkta 841 aydınlatma elamanı değiştirildi. 220 watlık ampullerin 60 watlık ampullerle değiştirilmesi sayesinde parklardaki aydınlatma 3 kat artarken, enerji tüketiminde ise yaklaşık yüzde 73 tasarruf sağlanıyor.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edeabli, “Teknolojik gelişmeler hayatımızı kolaylaştırırken, enerji sarfiyatı sürekli artıyor. Bu aşırı tüketim dünyamız ve çocuklarımızın geleceği için de ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bunun önüne geçmek için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin yanı sıra bilinçli tüketim kültürünü yerleştirmek zorundayız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.