Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da ‘alternatif turizm’ hamlesi

Yıldırım Belediyesi, hazırladığı alternatif turizm destinasyonları projeleriyle tabiî güzellikleri ve kültürel zenginliklerini bünyesinde barındıran ilçenin turizm pastasındaki payını arttırmayı hedefliyor.Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım’da ‘alternatif turizm’ hamlesi

Yıldırım Belediyesi, hazırladığı alternatif turizm destinasyonları projeleriyle tabiî güzellikleri ve kültürel zenginliklerini bünyesinde barındıran ilçenin turizm pastasındaki payını arttırmayı hedefliyor.

Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Emirsultan Camisi, Balabanbey Camisi gibi tarihi zenginliklerini, Cumalıkızık ve Zeyniler gibi doğal güzellikler ile taçlandıran Yıldırım’ın turizm pastasındaki payını arttırmak için yoğun bir çaba yürüten Yıldırım Belediyesi, alternatif turizm destinasyonları projelerini hayata geçiriyor. Zeyniler, macera tutkunlarının adresi haline gelecek. Yıldırım Belediyesi tarafından, ‘Tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin ön plana çıkartılarak, Yıldırım’ın farklı bir bakış açısıyla tanıtılması’ hedefiyle hazırlanan alternatif turizm destinasyonu kapsamında, 144 kilometrelik doğa yürüyüşü parkurları ve 37 kilometrelik manastır parkurlarının yanı sıra, Elvankaya, Deliklikaya ve Babaayvaz mevkilerinde kaya tırmanışı noktaları, Zeyniler’de yamaç paraşütü pisti oluşturuluyor. Yine proje kapsamında Ataman, Balaban, Erikliyayla, Kanlıgölet, Küreklidere ve Softaboğan şelaleleri de doğa turizmine kazandırılacak.

Ulusal ekonomilerde payı her geçen gün artan turizm faaliyetlerinin özellikle bölgesel kalkınma ve istihdam alanlarına önemi katkılar sağladığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Turizm, gelişmeyi endüstriyel merkezlerden kırsala doğru taşıyan en önemli faktörlerden birisi. Bununla birlikte Bursa’nın sanayiye doyduğunu düşündüğümüzde yeni bir kalkınma planları yapmak zorundayız. Yıldırım, turizmin her alanında çok önemli potansiyele sahip. Bu güne kadar yeterince yararlanamadığımız bu potansiyeli harekete geçirerek, Yıldırım’ın turizm pastasındaki payını arttırmak adına, turizm hizmetlerini ve ürünlerini çeşitlendiriyoruz” dedi.

Alternatif turizmin alt başlıkları olan spor turizmi, kültür turizmi, termal turizm, macera turizmi ve gençlik turizmi alanlarında Yıldırım’a katkı sağlayacak yatırımları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik eden Yıldırım’da, Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi, Yıldırım Beyazıt Külliyesi, Emir Sultan Camisi, Balabanbey Kalesi gibi çok önemli kültürel değerlere sahibiz. İlçemize kazandıracağımız Osmanlı mahallesi gibi projelerimizle ve kültür turizm alanında bu zenginliklerimizden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz. Kısa süre içerisinde hizmete girecek olan ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük spor kompleksi özelliğine sahip Yıldırım Spor Kompleksi, Selçuk Hatun Termal Tesisi, Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezleri, farklı turizm alanlarında ilçemize önemli katkı sağlayacak. Bu turizm eylem planımızla ilçe ekonomimize ve istihdama katkı sağlamakla birlikte Yıldırım’ın tanıtımı konusunda önemli fayda sağlayacağız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.