Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da 38 bin kişiye kanser taraması yapıldı

KETEM aracılığıyla ücretsiz kanser taramaları yapan Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerine umut olmaya devam ediyor.Merkezin hizmete açıldığı 2015’den beri Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları gerçekleştiriliyor. Mamografi, rahim...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım’da 38 bin kişiye kanser taraması yapıldı

KETEM aracılığıyla ücretsiz kanser taramaları yapan Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerine umut olmaya devam ediyor.

Merkezin hizmete açıldığı 2015’den beri Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları gerçekleştiriliyor. Mamografi, rahim ağzı, kolerektal olmak üzere toplam 38 bin 465 kişiye kanser taraması yapıldı. Ayrıca başta kadınlar olmak üzere ilçe sakinlerine kanser seminerleri verildi.

Yıldırımlıları KETEM’de ücretsiz kanser taramasına davet eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arasındaki dileyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” diye konuştu.

Kansere karşı yürütülen topyekûn mücadelenin kararlıkla süreceğini vurgulayan Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsurlarından birisi de belirli aralıklarla yapılan periyodik kontrollerdir. Erken teşhisin hayat kurtaracağı gerçeğinden hereketle çalışıyoruz. Bir kadını, bir anneyi bu amansız hastalıktan kurtarmayı hedefliyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.