Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da 27 bin 254 kişi kanser taramasından geçti

Yıldırım Belediyesi’nin ücretsiz gerçekleştirdiği kanser taramasından 2015 yılında bu zamana kadar 27 bin 254 kişi faydalandı.Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım’da 27 bin 254 kişi kanser taramasından geçti

Yıldırım Belediyesi’nin ücretsiz gerçekleştirdiği kanser taramasından 2015 yılında bu zamana kadar 27 bin 254 kişi faydalandı.

Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çerçevesinde Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları devam ediyor. Merkezin hizmete açıldığı 2015 yılından itibaren mamografi, rahim ağzı, kolerektal olmak üzere toplamda 27 bin 254 kişiye kanser taraması gerçekleştirildi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası kadınlar da kolerektal kanser taramalarını ücretsiz yaptırarak kanser tehditlerinin önüne geçiyor. Son yıllarda kanser vakalarının çevresel faktörler ve sağlıksız beslenme sonucunda ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan kanserle mücadelenin en etkin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de başta Yıldırımlı kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz” dedi.

Yıldırım’da özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşları KETEM’de ücretsiz kanser taramasına davet eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda dileyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” diye konuştu.

Kansere karşı yürütülen savaşta, öncelikli hizmet gruplarından olan kadınların yanında yer almaya devam edeceklerini vurgulayan Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsurlarda birisi de belirli aralıklarla yapılan periyodik kontrollerdir. Yapılacak her erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle yerel yöneticiler ve kamu kurumları olarak kanserde erken tanı ve sonrasında tedavi sürecini başlanarak bir kadını, bir anneyi bu amansız hastalıktan kurtarmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.